Majorschampionships.com har laget en oversikt over de mest dramatiske øyeblikkene i PGA Championship-historien. Her er deres toppliste:

 

 

1. 2000

 

Den minneverdige uken på Valhalla Golf Club vil huskes for den legendariske duellen mellom superstjernen Tiger Woods, og den ukjente Bob May som ga Tiger sitt livs match – noe han også i ettertid har beskrivet duellen som. Sisterunden ble en ren duell mellom de to amerikanerne som utvekslet birdie etter birdie. Begge rundet av de siste ni hullene med fem under par og uten bogeys, og Tiger trengte å senke en vrien tometersputt for å tvinge Askeladden David May ut i omspill. Putten rullet i, og på det første omspillshullet fikk Woods overtaket ved å rulle i en lang birdieputt – en putt som i ettertid huskes like godt for feiringen som putten i seg selv: Tiger løp etter putten allerede en meter før den var i hullet. En utmattet Woods holdt May på avstand, og kunne juble for sin femte majortriumf og sin tredje for sesongen.

 

 

 

 

 

2. 1991

 

Det var ikke knyttet store forventninger til John Daly før PGA Championship på Crooked Stick i 1991. Long-hitteren med den ikoniske hockeysveisen var niende reserve til å komme med i feltet, spilte ikke en eneste innspillsrunde, men dominerte store deler av uken. Daly tok ledelsen etter en andrerunde på 67 slag og så seg aldri tilbake på vei til sin første majortriumf.

 

 

 

 

 

3. 1923

 

To av golfsportens største legender, Gene Sarazen og Walter Hagen møttes til 36-hulls omspill i matchspillfinalen i 1923-utgaven av PGA Championship på Pelham Country Club i New York. Matchen skulle vise seg å bli en thriller. Hagen, kjent som en av tidenes beste match-spillere gjorde birdie på det 34. og 35. hullet for å utligne. På det siste hullet slo Sarazen ut i den tykke roughen, men lot seg ikke stresse av den grunn. Før slaget skal han angivelig ha sagt: «Jeg skal slå denne så nærme at jeg knuser Walters hjerte». Sarazen gjorde ord til handling, og slo en av tidenes slag i majorhistorien: En wedge til bare noen centimeter unna koppen. Hagen senket nesten sitt bunkerslag for å dele matchen, men det var ikke nok, og Sarazen kunne gå av green med sitt andre strake Wanamaker-trofé.

 

4. 1986

 

Greg Norman holdt ledelsen etter 54 hull i alle majorturneringene dette året. Han vant The Open, og så også ut til å vinne PGA Championship på Inverness Club i Ohio, hvor han ledet med fire slag med 18 hull igjen å spille. «Hvithaien» klarte imidlertid ikke å motstå presset, og var fire over for dagen etter 17 hull, og var på det tidspunktet likt med Bob Tway. Begge misset den 18-green, men med Tway i bunkeren var det fordel Norman. Tway sjokkerte alle ved å senke bunkerslaget sitt, og voldsomme jubelscener brøt løs. Normans chip rullet forbi, og Tway kunne krone av sesongen med karrierens eneste majorseier.

 

 

 

 

 

5. 1979

 

Australieren David Graham leverte fantastisk golf i sisterunden av PGA Championship på Oakland Hills Country Club i 1979, men runden inkluderte også en dobbelbogey på det siste hullet som tvang ham ut i omspill mot Ben Crenshaw. På det første omspillshullet var begge i trøbbel, men reddet seg med utrolige prestasjoner på green: Crenshaw senket sin 16 meter lange putt for par, og Graham svarte med å senke sin åttemetersputt. Publikumsfavoritten Crenshaw senket en femmeter for birdie hullet etter for å holde presset oppe, men Graham svarte med å senke sin tremeter for å holde matchen i live. På det tredje omspillshullet gjorde han en ny birdie for å vinne sin første av totalt to majorer. Crenshaw avsluttet også sin karriere med to majorerer, men med en lei 0-8 rekord i omspill.

 

6. 1961

 

45 år gamle Jerry Barber lå fire slag bak Don January med tre hull igjen å spille på Olympia Fields Country Club. Så ble putteren rødglødende: Barber senket en syvmeter for birdie, en 13-meter for par og en 20-meter for birdie. Den utrolige avslutningen var nok til omspill over 18 hull. Neste dag lå Barber to slag bak January ved to anledninger, men igjen klarte han å grave dypt for å ta karrierens største seier.

 

7. 1972

 

Gary Player stod foran et tilsynelatende umulig slag på 16. hullet i sisterunden av Oaklhand Hills Country Club i 1972. Etter to bogeys på rad begynte sør-afrikanerens håp om to PGA-seiere på rad å visne da utslaget havnet i den tykkeste roughen, med et høyt piletre mellom ballen og hullet, og for å gjøre vondt verrre en stor dam foran breen. «Den sorte ridderen» mønstret alle sine krefter på en gang for å holde drømmen i live. Player brukte hele livet på å løfte vekter og trene for en slik utfordring, og presterte kanskje det beste slaget i sin meritterte karriere: Et skyhøyt nierjern til en meter unna hullet for en enkel birdie på vei til seier med to slag.

 

8. 1945

 

Byron Nelson møtte opp på Moraine Country Club i Ohio med utrolige syv seiere på rad. Dagen før finalen mot Sam Byrd skal han ha sagt til sin kone Louise at presset med å forsøke å vinne sin åttende strake turnering ville bli for mye for ham. Finalen var lenge jevnspilt, men da Nelson gjorde birdie med åtte hull igjen å spille ble gnisten tent. Derfra tok han fire hull på rad, og vant til slutt finalen 4&3. Etter turneringen fortsatte han å vinne. Det ble til slutt vanvittige 11 seiere på rad, og Nelson avsluttet sesongen med 18 seiere – fortsatt den beste golfsesongen i golfhistorien. En rekord som etter all sannsynlighet aldri vil bli slått.

 

9. 1942

 

Andre verdenskrig satte ikke noen stopper for 1942-utgaven av PGA-mesterskapet på Seaview Country Club i New Jersey. Mesterskapet ble en match mellom hæren og marinen. Dagen før Sam Snead skulle meldes til tjeneste i marinen, skulle han møte korporal i hæren, Jim Turnesa i finalen. Snead var tre ned etter de første 18 hullene, men lanserte en sluttspurt og utlignet sent i matchen. På det nest siste hullet senket han en sensasjonel chip fra 20 meter for å avgjøre matchen. Snead er i dag tidenes mestvinnende på touren med 82 seiere.

 

10. 1997

 

Davis Love III levde med stempelet «den beste spilleren som aldri hadde vunnet en major» i flere år før PGA Championship på Winged Foot Golf Club i 1997. Love iII chippet rett i koppen på det vanskelige 12. par-3-hullet for å ta kontroll over turneringen, men det mest minneverdige øyeblikket kom på det siste hullet. Etter et kort værabrudd på grunn av kraftig regnvær hullet han ut på det siste for å få sin etterlengtede majortriumf – under golfhistoriens mest berømte regnbue.

 

 

 

 

Se hele listen over minneverdige PGA Championship-øyeblikk her