Hvor vondt hadde Tiger Woods egentlig i ryggen da han fulgte opp ukens beste runde med en av karrierens dårligste runder søndag?

 

At Hunter Mahans caddie John Wood plukket opp ballen av koppen på det åttende hullet for Tiger sier sitt.

 

Det er nå 31 dager til The Masters slår i gang, og i går var første gang denne sesongen klarte å fullføre 72 hull på PGA-touren – det med et nødskrik. Søndag mislykket han i å gjøre en birdie i sisterunden for første gang i karrieren.

 

Woods startet sisterunden på Doral fire slag bak teten, men flerret opp ryggsmertene igjen fra Honda Classic uken før under et bunkerslag på det sjette hullet.

 

– Det var bunkerslaget på hull seks som utløste det, og etter det var jeg ferdig. Jeg forsøkte å holde det i sjakk, men det ble bare verre, sa Woods etter runden.

 

Mange stusset da Woods klinte til med en 310-meters drive da smertene var som verst. Han sier det har en naturlig forklaring.

 

– De lange slagene gjorde minst vondt. Nærspillsslagene var de verste, for jo mer jeg bøyde meg ned over ballen, desto verre føltes det, forklarer Woods.

 

Tiger har måttet leve med skader store deler av karrieren, men det har stort sett vært kneet som har gitt ham hodebry. Under U.S. Open i 2008 vant han til tross fortretthettsbrudd i kneet og røket korsbånd. Situasjonen er imidlertid helt annerledes når det er ryggen man sliter med.

 

– Da jeg slet med kneet kom smertene først etter balltreffet. Jeg kunne kline til uten at det påvirket slaget, jeg måtte bare være beredt på å ta i mot smertene som kom etterpå. Det går ikke når jeg sliter med ryggen. Smertene kommer før balltreffet, sier Woods.

 

Nå gjenstår bare en turnering på verdensenerens program før The Masters, Arnold Palmer Invitational på Bay Hill hvor han har vunnet åtte ganger.

 

– Det skal bli deilig å ta en uke fri og få kroppen klar for Bay Hill, sier Tiger.