Daffinrud har overbevist med solid spill hele uken, og fikk en knallstart i fredagens åttedelsfinale mot Justine Dreher fra Frankrike med to opp allerede etter tre hull.

 

Tønsberg-jenta startet dagen med seks strake greentreff, men maktet dessverre ikke å holde det bunnsolide spillet gående da Dreher begynte å kjempe seg tilbake.

 

Etter fire hullseiere på rad midt i runden fikk den franske jenta overtaket med ledelse tre opp. Den skulle hun bevare ut runden, og Daffinrud måtte dermed gi tapt 3/2.

 

Hun kan likevel se tilbake på en solid gjennomført turnering, med en topp 16-plassering i kamp mot Europas beste amatørgolfere.

 


 

Fra torsdagen

 

Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud overbeviser i storturneringen Ladies British Open Amateur Championship.

 

Det er opp til Tonje Daffinrud å forsvare norsk ære i Wales, etter at Camilla Vik og Nicoline Skaug måtte gi tapt henholdsvis 4&3 og 2 opp i morgenmatchene på Machynys Peninsula fredag. Det har hun så langt klart med glans!

 

De tre norske jentene kvalifiserte seg til match-sluttspillet etter å ha plassert seg topp-64 i slagspill-delen. Fredag viste formsterke Tonje Daffinrud at det ikke er noen tilfeldighet at hun er Norges høyest rankede collegespiller, uansett kjønn.

 

I åpningsmatchen mot Sanna Nuutinen på formiddagen så det skummelt ut da finnen gikk til to opp, men Tonje brettet opp ermene og klarte å snu matchen i sitt favør med seier 2&1.

 

– Tonje kom i gang etter hvert og begynte å treffe fairways og greener, noe som hva nøkkelen til seier, sier landslagstrener Jonas Lilja.

 

Noen minutter seieren bar det ut i 16-delsfinale mot belgieren Leslie Cloots. Der var det aldri noen tvil om hvem som var best.

 

Tonje var fire opp allerede etter ni hull, en ledelse som skulle holde seg ut runden. Dermed ble det seier 4&3, og hun er nå klar for åttedelsfinale i en av Europas desidert største og mest prestisjetunge amatørturenringer.

 

– Klokt spill og veldig god kontroll på ballbanen ga Tonje stålkontroll i sin andre match, sier Lilja.

 

Fredag møter hun franske Justine Dreher i åttedelsfinale. Vi ønsker lykke til!

 


 

Runde 2

Tonje Daffinrud, Nicoline Skaug og Camilla Vik er klare for match-sluttspillet i den store amatørturneringen British Ladies Amateur Open i Wales.

 

De tre norske jentene lå innenfor topp-64 før torsdagens andrerunde, og holdt stand i tøffe forhold for å sikre seg en plass i sluttspillet.

 

– Etter en ekte «walisisk sommerdag» med hard vind, regn og 12 grader er det nå klart at tre av syv norske spillere har kvalifisert seg til matchspillet, skriver landlagstrener Jonas Lilja på Norwegian Golf Teams Facebook-profil.

 

Det ble en tøff dag på jobb, og bare fire spillere i hele feltet leverte andrerunder under par. Blant de norske jentene var det Camilla Vik og Tonje Daffinrud som spilte best av de norske med 77-runder, mens Nicoline Skaug fulgte opp med en 78-runde.

 

Det var bare Annette Lyche som hadde en realistisk mulighet til å sikre seg en plass i topp-64 av de øvrige norske jentene, men med en 78-runde holdt det akkurat ikke. Mariell Bruun, Susana Vik og Marthe Wold havnet langt bak kvalgrensen etter andrerunder på henholdsvis 80, 79 og 83 slag.

 

Camilla Vik skal først ut av de norske jentene fredag morgen. Hun slår ut kl. 09.02 norsk tid mot Gabriella Cowley fra England. 09.50 er det Tonje Daffinruds tur i nordisk duell mot Sanna Nuutinen, mens Nicoline Skaug slår ut sist kl. 11.34 mot Celine Boutier fra Frankrike.

 


 

Runde 1

 

Syv norske jenter er i gang med storturneringen British Ladies Amateur Open i Wales. Tonje Daffinrud og Nicoline Skaug er best i gang.

 

Turneringen spilles på Machynys Peninsula i Wales, med Tonje Daffinrud, Nicoline Skaug, Camilla Vik, Annette Lyche, Mariell Bruun, Marthe Wold og Susana Wik som Norges representater i turneringen.

 

Etter to runder slagspill tirsdag og onsdag, kvalifiserer de 64 beste seg til matchspill. Etter tirsdagens åpning har vi tre jenter innenfor kvalgrensen.

 

Tonje Daffinrud, som nylig ble tidenes første norske jente i Golfweeks All-American-kåring på college, er i god form om dagen og ligger på en 21. plass etter første runde i Wales. Den deler hun sammen med Nicoline Skaug på to over par. De to norske jentene ligger seks slag bak lederen Caroline Nistrup (Danmark), og har en margin på tre slag ned til den siste plassen som gir avansement til fredagens sluttspill.

 

Camilla Vik er den tredje og siste av de norske spillerne som ligger innenfor topp-64. Med +3 deler hun 34. plassen.

 

Slaget bak åpnet Annette Lyche med en runde på 78 slag. Det holder til en 81. plass så langt. 

 

For de andre norske jentene ser det imidlertid mørkere ut.

 

Mariell Bruun befinner seg nede på 114. plass med en runde på ni over par. Marthe Wold har bitt godt fra seg i internasjonale turneringer i år, men ungjenta fikk det aldri til å stemme i konkurranse mot Europas beste amatører tirsdag. Hun og Susana Vik ligger på 133. plass, 14 over par og med bare to spillere bak seg på leaderboardet.

 

Det er skandinavisk dominans i toppen, men tre dansker og en svenske i topp-3.

 

Vi minner om at oppsettet ved delt 64. plass i år er litt annerledes enn tidligere. Mens det tidligere har blitt omspill for å avgjøre hvem som avanserer, er det i år beste score på siste 18 hull av de som deler den siste kvalplassen som avanserer. Hvis flere spillere har lik score siste 18 hull regnes siste nihulls-score, deretter siste seks hull, og til slutt siste tre hull.

 

Følg Norwegian Golf Team på Facebook