Turneringen spilles fra fredag til søndag, og hele 26 norske spillere stiller til start. Deriblant europatour-spillerne Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens.

– Det er veldig positivt at Team Norway-jentene kommer for å delta i en proffturnering i Norge. Det var ingen LET-turnering denne uken, og vi er veldig glad for at de satte av tid i kalenderen. Det gir de øvrige deltakerne mulighet til å matche seg mot de beste og oss litt ekstra oppmerksomhet når vi markedsførere turneringen internt og mot lokalpressen, sier styreleder i Drøbak GK, Rune Hillås til Norsk Golf.

Det er ikke bare Team Norway-jentene som må takle litt forventningspress denne uken. Det samme må hjemmehåpet Sandra Nordaas, som de siste par årene har gjort bemerket seg som en av landets mest lovende juniorspillere.

– Det blir spennende å se hva hun får til. Dette er en kjempemulighet for henne til å skaffe seg verdifull erfaring. Hun merker nok litt ekstra press på å levere på hjemmebane, smiler Hillås. Det samme gjelder også Julie (Schøyen Reintertsen), selvfølgelig.

Drøbak GK begynner å bli en erfarne når det kommer til å arrangere turneringer. De har hatt flere Norgescup- og Titleist Tour-turneringer de siste årene. Til denne ukens turnering stiller over 40 frivillige opp.

– De frivillige er stort sett seniorer som skal bidra til å sørge for at spillerne får en god opplevelse på den hyggelige banen. Vi er helt avhengig av disse og setter stor pris på deres engasjement. Det fine med å arrangere en slik turnering er at det samler medlemmene, og alle gjør sitt for å presentere sin hjemmebane fra sin beste side. Banen, spilleflaten og omgivelsene, får et ytterligere løft gjennom å arrangere denne typen turneringer, som medlemmene får glede av fremover.

Hillås sier klubbens medlemmer er positive til å få turneringen til Drøbak. Som plaster på såret for at de ikke får spilt sin hjemmebane på noen dager, har Mørk- og Moss & Rygge GK åpnet dørene for Drøbak-medlemmene til å spille gratis der.

– Det er veldig hyggelig at de hjelper oss. Det er viktig at norske golfklubber fortsetter å vise villighet til å arrangere proffturneringer som dette. Det gir norsk kvinnegolf en anledning til å få «hjemmebanefordel» i LET Access-sammenheng, og vi presenterer Norge sitt potensiale som et golfland, ikke minst når vi beveger oss fremover med Solheim Cup i tankene. Det er viktig at det snakkes om norsk golf i Europa.

Her er oversikten over de norske spillerne som skal spille:

Proffer:

Marianne Skarpnord

Tonje Daffinrud 

Caroline Martens 

Rachel Raastad

Celine Lundgreen

Veslemøy Heramb

Emelie Westrup

Amatører:

Celine Borge (Vestfold GK)

Kristin Simonsen (Meland GK)

Karoline Lund (Losby GK)

Stina Resen (Oslo GK)

Sandra Nordaas (Drøbak GK)

Dorthea Forbrigd (Oslo GK)

Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK)

Stine Pettersen (Moss & Rygge GK)

Synne Lauritzen (Skjeberg GK)

Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK)

Celine Desiree Karlung (Oslo GK)

Julie Schøyen Reinertsen (Drøbak GK)

Michelle Forsland (Oppegård GK)

Henriette Eidsæther Syr (Losby GK)

Pernille Langseth Sol Orlien (Losby GK)

Vilde Eriksen (Borregaard GK)

Ingrid S. Hagen (Oslo GK)

Maria Tønnesen (Grimstad GK)

Cesilie Hagen (Drammen GK)

Lisa Linnea Riis Lied (Fana GK)