43 år gamle Angel Cabrera har vunnet to ganger på PGA-touren – begge av dem majorer. Nå kan argentineren gjøre det igjen, takket være en tredjerunde på 69 slag lørdag. Med en runde igjen å spille deler han ledelsen med fjorårets FedEx Cup-vinner, Brandt Snedeker, som også kom seg inn på en 69-runde.

 

Før runden hadde begynt hadde lørdagen stort sett handlet om den kontroversielle avgjørelsen om at Tiger Woods ble tildelt to straffeslag i stedet for diskvalifikasjon fra turneringen.

 

Når spillet endelig kom i gang kunne man igjen fokusere på golfen. De siste årene har det vært tettpakket i toppen helt til siste slutt, og det ser ikke ut til at dette året skal bli noe annerledes.

 

Store navn

 

Tre australienere følger på plassene rett bak Snedeker og Cabrera på toppen av leaderboardet. Jason Day, Marc Leishman og Adam Scott forsøker alle å bli tidenes første australienske major-vinner. Sistnevnte har nok ekstra mye å spille for, med tanke på fjorårets bitre kollaps i innspurten av The Open. 

 

En titt på noen av navnene som befinner seg i topp-10 viser at Snedeker og Cabrera har langt fra noen enkel oppgave foran seg om de skal forsvare ledelsen: Matt Kuchar, Tiger Woods, Rickie Fowler, Steve Stricker, Lee Westwood og Jim Furyk har alle fortsatt en mulighet.

 

(Hvem mener du nå er favoritten til å ta på seg den grønne jakken søndag? Si din mening i kommentarfeltet under!)

 

Men det er nok Snedeker som må finne seg i favorittstempelet den siste runden. Amerikaneren har vært stabiliteten selv det siste året, og ledet også årets FedEx Cup før han skadet ribbeina for noen uker siden. Etter at han kom tilbake misset han to strake cuter, men nå ser han igjen ut til å finne formen.

 

– Jeg slo meg aldri inn i probler. Dette er en golfbane som frister deg til å gå etter flaggplasseringer man ikke burde. Man må velge hvor man skal være aggressiv med omhu, sa han etter runden.

 

Skuffende forhåndsfavoritter

 

Sør-afrikaneren Tim Clark stod for dagens runde med fem under par. Dermed klatret han til delt 7. plass sammen med Tiger Woods, fire bak lederne. Selv om greenene er en av de største utfordringene på Augusta National, mener Clark det viktigste for å komme seg rundt banen med en respektabel score er å holde seg unna trøbbel.

 

– Jeg synes det ikke er så stor puttekonkurranse som noen skal ha det til. Man må slå ballen så bra rundt her, og kontrollere jernene. Det var i grunn det eneste jeg gjorde i dag. I går misset jeg ti putter fra under tre meter. Jeg har drivet fantastisk, og for å gå en slik runde må man endelig senke litt putter, forklarer 37-åringen.

 

På den andre siden av leaderboardet vil nok Rory McIlroy og Phil Mickelson bare bli ferdig med turneringen så fort som mulig. Med runder på henholdsvis 79 og 77 slag lørdag, ligger de to forhåndsfavorittene langt bak.

 

14 år gamle Tianlang Guan måtte opp i 77 slag lørdag. Han har likevel prestert langt mer enn forventet av ham denne uken. Fredag skrev han historie ved å bli tidenes yngste spiller i en major som klarer cuten – det til tross for et straffeslag på det 17. hullet.