Tyskeren overlevde en nervøs avslutning med en sisterunde på tre under par for å slå fjorårets Masters-vinner Charl Schwartzel.

 

Kaymer, som startet dagen med en ett slags ledelse på Louis Oosthuizen, gjorde bogey på det 15. hullet som åpnet døren for Schwartzel som på det tidspunktet bare var ett slag bak. Kaymer skulle likevel holde stand, etter at sør-afrikaneren svarte med bogey på det 17.

 

Selv om han spilte hovedrollen i Europas Ryder Cup-seier på Medinah tidligere i høst, var seieren på Gary Player Country Club hans første for året. Og han innrømmer at han ble nervøs.

 

– Jeg fikk aldri følelsen av at jeg hadde vunnet. Jeg følte meg ikke komfortabel før etter utslaget på det 18. da jeg ledet med to slag. Men det var jevnt hele veien. Louis spilte bra også, men var litt uheldig her og der. Jeg følte presset. Jeg har vært i ledelsen en del ganger i karrieren, men etter at Bernard Langer vant seniorturneringen tidligere i uken skrev den tyske pressen om en «double», sa Kaymer etter runden.

 

Kaymer hadde en fargerik start på dagen med en eagle på det andre hullet, som raskt ble annulert av en dobbelbogey hullet etter. Birdies på det 10, 11 og 14 ga ham litt pusterom.

 

– Jeg stresset mye for å bli klar til Ryder Cup – det er et stort ansvar når man pegger opp for landet ditt og hele Europa. Til slutt falt alt på plass, og jeg fikk mye selvtillit fra seieren. Det var enormt, og jeg kommer aldri til å glemme det. Det ga meg så mye motivasjon. Jeg vil aldri ha en viktigere putt resten av mitt liv.