Etter at han la opp som NBA-spiller i år 2000 har Charles Barkley jobbet som kommentator på TV. Barkley er også ivrig golfentusiast, og forrige uke var han del av TV-produksjonen til «The Match II» – omkampen mellom Tiger Woods og Phil Mickelson på Medalist i Florida.

Der konkurrerte Tiger, Phil og deres to lagkamerater Tom Brady og Peyton Manning med hver sin mikrofon festet på skjortekragen, slik at TV-seerne kunne ta del i spillernes morsomheter og spydigheter mot hverandre.

Det mener Charles Barkley er veien å gå for PGA Tour videre denne sesongen. Etter planen skal sesongen starte opp igjen i midten av juni, uten publikum til stede.

– Hvis du ikke skal ha fans der, holder det ikke med bare noen karer som spiller golf og kommentatorene som prater. Hvis de ønsker gode seertall, og det tror jeg sendingene kommer til å ha fordi vi trenger sport nå, så burde de vurdere å feste mikrofon på alle spillerne, sa Barkley under et intervju i Dan Patrick Show tidligere denne uken.

Tidligere har både European Tour og Korn Ferry Tour eksperimentert med mikrofoner på sine spillere. Det gjenstår å se om PGA Tour lytter til Barkleys råd.

Én som i hvert fall krysser fingrene for at de gjør det, er Sir Nick Faldo, som i likhet med Barkley har jobbet som ekspertkommentator etter avsluttet karriere som utøver:

– Jeg tror mange spillere ønsker å gjøre dette, og hvis det er greit for dem at vi som sitter i kommentatorboksen kan prate direkte med dem, hadde det vært enormt, skriver Faldo på Twitter.

NB! I 2015 lagde Norsk Golf en liste med ti forslag til hvordan man kan øke underholdningsverdien på golfsendingene. Les forslagene og hva ekspertkommentator Per Haugsrud mener om dem her!