Av Erik Pettersen:

 

Denne uken klarte Espen cuten for andre uke på rad, og det er tydelig at Losby-spilleren er i form om dagen. Lørdagens runde var en stor opptur, og på søndag fortsatte Espen der han slapp.

 

Fem birdies og kun én bogey betyr fire slag under par for dagen og -11 totalt. Det var nok til en 23. plass denne uken. 

 

– Solid uke. Spillet kommer seg, mye positivt å ta med seg videre til de neste turneringene, skriver han på Twitter etter runden.

 

Tidligere i år har det vært mye fokus på at Espen ikke har greid å holde hodet kaldt i de viktigste øyeblikkene. Runde to har vært mye dårligere enn den første og har derfor sørget for at han har misset mange cuter så langt i år. Denne uken var det andre takter å spore. Espen spilte bedre og bedre utover i turneringen. Fortsetter trenden, kan det bli interessant høst for golfinteresserte nordmenn. 

 

23. plass i Skottland betyr et lite byks oppover på pengelisten for Espen med 16.990 euro i premiepenger. Han ligger nå på 149. plass på pengelisten, 97.000 bak 110. plassen, som gir videre spill på touren. 

 

 

______________________________________

 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Espen Kofstad fortsetter å imponere under Johnnie Walker Championship på Gleneagles.

 

Med en birdie på det 18. hullet ble det til slutt 7 birdies og tre bogeys på 26-åringen, som klarte cuten for andre uken på rad.

 

68 slag på scorekortet betyr et kraftig byks oppover leaderboardet for Kofstad i Skottland. I skrivende stund ligger han på 35. plass i turneringen.

 

– Ganske bra saker på banen i dag. Tar sikte på enda færre slag i morgen, skriver Norges beste golfspiller på Twitter.

 

Det gjenstår nå bare ni turneringer på Europatouren for Espen, og før denne uken lå han på 161. plass på pengelisten med  64.174 euro.

 

Med masse birdies og få bogeys i morgen har han mulighet til å gjøre et byks på tabellen i kampen om den viktige 110. plassen som betyr spill på touren til neste år.

 

Det er ikke mer enn tre slag opp til en topp 10-plassering nå.

 

For å komme på sikker plass i sammendraget denne uken, trenger Losby-spilleren rundt 100.000 euro. 

 

Foreløpig så er det svenske Henrik Stenson som  troner øverst på pengelisten til Europatouren. Han er den eneste spilleren på touren som har spilt inn over to millioner euro.

 

Tre spillere kom til klubbhuset med -18 og måtte derfor ut i omspill

___________________________________________________

Runde 2

 

Losby-golferen bedret åpningsrunden på en under par med ett slag fredag, og ligger tre under par etter halvspilt Johnnie Walker Championship på Gleneagles.

Kofstad rakk å gjøre fem birdies i løpet av dagen, men også en bogey og en dobbelbogey som skulle gjøre ting spennende. Heldigvis holdt det hele veien inn og rundene på 71 og 70 slag holdt akkurat til å klare cuten.

 

– Slagene føltes mye bedre i dag. Mye å bygge videre på før helgen, skriver Kofstad på sin Twitter-profil.

Med delt 58. plass så langt ligger han 11 slag bak den argentinske lederen Ricardo Gonzalez.

 

Dette er bare andre gang i løpet av 2013-sesongen Kofstad har klart to cuter på rad på Europa-touren.

 

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad åpnet greit med en under par i Johnnie Walker Championship.

 

Etter å ha tilbragt den siste tiden hjemme i Norge, er det ut på touren igjen for Espen Kofstad. Sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Losby-golferen, som trenger plasseringer helt i toppen for å fornye medlemskapet på Europa-touren neste sesong. Første mulighet er Jonnie Walker Championship, som slo i gang på Gleneagles torsdag.

 

Der har han kommet greit i gang, etter en åpningsrunde på en under par. Med tre birdies, to bogeys og resten par deler han 58. plassen sammen med hele 22 andre spillere, seks slag bak lederne Bernd Wiesberger og Ricardo Gonzalez, og fire bak en topp 10-plassering.

 
Forrige Europatour-turnering, M2M Russian Open 28. juli var et skritt i riktig retning for Kofstad. Hans delte 38. plass var hans første klarte cut på ti turneringer.
 

Siden turneringen i Russland har han også spilt Challenge Tour-turneringen Norwegian Challenge, som endte med en skuffende 62. plass tatt i betraktning at det var på hans hjemmebane Losby.
 

Det gjenstår nå bare ni turneringer av årets europatour-sesong før sluttspillet Race to Dubai. Kofstad ligger på 161. plass på pengelisten med 64 174 innspilte euro, 102 227 euro bak Marianne Skarpnords kjæreste Richard Green på den viktige 110. plassen. Det tilsvarer en tredjeplass denne uken.