Woods var mandag med sin kjæreste Lindsey Vonn på en tilstelning i New York City, i forbindelse med Vogues PUNK: Chaos to Coutoure-visning. Snaue døgnet senere var han tilbake der han trives best – på golfbanen. Men TPC Sawgrass er langt i fra en bane Woods stortrives på.

 

Woods har vunnet 78 ganger på PGA-touren, men «bare» i 25 forskjellige turneringer. Han har blant vunnet 16 ganger på Bay Hill og Torrey Pines til sammen. Men i The Players Championship har det blitt med den ene seieren i 2001. Siden den gang har han bare bokført én topp 10-plassering i turneringen.

 

– På baner som Torrey Pines eller Doral vinner en av favorittene hvert år. Det er baner hvor man kan slippe unna med litt slurv. Men toppspillerne sliter på denne banen. Den frustrerer dem, og man ender om med spillere som John Mudd eller lignende på toppen. Man har ingen anelse om hvem som kommer til å vinne, sier ekspertkommentator og tidligere tourspiller Johnny Miller i et intervju med pgatour.com.

 

Fellesnevneren for banene Tiger har vunnet mye på er at de er relativt snille fra tee. På Sawgrass får han ingenting gratis.

 

– Det er en av de banene hvor man har noen tøffe linjer fra tee og mot green, og om man ikke spiller bra blir man avkledd. Man må virkelig drive bra, og på toppen av det hele har bermudagreenene her blitt enda tøffere. Misser man green får man de merkeligste «funky» chippene noensinne, sa Woods tirsdag etter sin innspillsrunde. 

 

Turneringen er Tigers første siden fjerdeplassen i The Masters for en snau måned siden. Til tross for tre seiere allerede i år er for en gang skyld ikke forventningene på topp. Johnny Miller sier til pgatour.com at Tiger trenger en god start om han skal ha mulighet til å vinne. Men Tiger har aldri levert en runde på 60-tallet i åpningsrunden.

 

– Noen av hullene passer øyet mitt, andre ikke, men mye av det er basert på vind, hvor den kommer fra, og hva slags ballbane jeg slår bra der og daa. Noen ganger drawer jeg ballen bedre, andre ganger fader jeg bedre, forklarer Woods.

 

Johnny Millers sidekommentator i NBC, Nick Faldo har følgende råd til Woods før turneringen:

 

– Kast driveren ut av bagen, du kommer ikke til å trenge den. Jeg hadde fjernet den og erstattet den med en ekstra wedge. Den kan komme godt med.

 

Woods slår ut kl. 19:49 norsk tid torsdag i ball med Matt Kuchar og Brandt Snedeker.

 

Intervju Tiger Woods