Gikk 44 hull uten bogey: – Veldig fornøyd med at strategien funket

Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) var stabiliteten selv og ble den beste norske spilleren i Moss & Rygge Open – den første Nordic League-turneringen på norsk jord siden 2019.

Publisert

Etter å ha spilt seg opp i tetstriden med en bogeyfri andrerunde på 68 slag (-4) i vindfulle forhold, onsdagens laveste score på Evje, var Sebastian Eidsæther Syr den eneste nordmannen med en reell seiersmulighet da turneringen skulle avgjøres torsdag.

Han startet sisterunden fire slag bak ledederen Magnus A. Østergaard fra Danmark, men kuttet forspranget til bare to slag etter å ha åpnet med syv par og to birdier på front-nine.

Nærmere skulle han imidlertid ikke komme, for samtidig som Losby-golferen rullet i par-putt etter par-putt, begynte danske August Thor Høst å tråkke hardere på gassen og overtok ledelsen.

På det avsluttende par 5-hullet rundet Eidsæther Syr av uken med sin første bogey på 44 hull (!). Den kostet ham en plass på pallen, og han endte til slutt én under par for dagen, seks under par sammenlagt og delt 5.-plass – fem slag bak vinneren Høst.

Bevisst strategi

Etter runden sa Eidsæther Syr til Norsk Golf at han var godt fornøyd med uken totalt sett:

– Jeg har spilt ganske fin golf hele veien. Det var veldig stabilit fra tee til green, men jeg fikk rett og slett ikke i nok putter. Men det er en stund siden jeg har gått bogeyfri så lenge!

(Artikkelen fortsetter under)

Nettopp det å luke ut unødvendige bogeyer var noe han og treneren Niklas Diethelm hadde identifisert som et fokusområde i forkant av turneringen.

– Jeg har følt jeg har slått ballen bra ganske lenge nå, men jeg har har en tendens til å kanskje «gønne» på litt vel mye. Før turneringen pratet jeg med Niklas om at jeg må gjøre færre bogeyer, og vi la derfor en ganske konservativ spillestrategi. Jeg er veldig fornøyd med hvordan den strategien funket med tanke på å luke ut bogeyene, forklarer Eidsæther Syr, som benyttet anledningen til å berømme Moss & Rygge GK for hvordan de klarte å holde banen i god stand til tross for mye nedbør.

– Det er veldig godt å få konkurrert litt hjemme i Norge og ha mulighet til å ha treneren sin på plass. Moss & Rygge har gjort en veldig bra jobb denne uka, og spesielt synes jeg greenene rullet veldig bra med tanke på været som har vært.

(Artikkelen fortsetter under)

Sikter mot opprykk

Eidsæthers Syr delte femteplass er hans andre topp-5-plassering for sesongen og hans beste resultat siden fjerdeplassen i sesongstarten Golfstart Winter Series i februar. Dette var hans tiende topp-10-plassering siden han debuterte på Nordic League i 2019, og Team Norway-proffen har satt seg som mål å klatre til topp-5 på Nordic Leagues poengliste ved sesongslutt. Det er disse fem som sikrer opprykk til Challenge Tour i 2023.

Etter Moss & Rygge Open vil Eidsæther Syr klatre opp til rundt en 11.-plass på Nordic League sammenlagt. Hans beste plassering på denne rankingen er 24.-plassen han endte på i fjor.

– Ambisjonen er selvfølgelig topp-5. Jeg vet at det er tøft og et ambisiøst mål, men hvis jeg ikke setter meg et slikt mål, kommer jeg i hvert fall ikke til å klare det. Jeg føler jeg har utviklet meg både spill- og slagmessig siden fjoråret.

Eidsæther Syr fikk selskap av tre andre norske spillere i topp-10 i Moss & Rygge Open: amatøren Sander Akeren (Oslo GK), NM-vinneren fra 2017, Mikkel Antonsen (Drøbak GK) og Team Norway-spiller Jarand Ekeland Arnøy delte 9.-plassen på fire under par.

Deretter fulgte Torbjørn Johansen, Petter Mikalsen og Kevin André Wright på delt 19.-plass (-1), mens Elias Bertheussen og Jørgen Winther fulgte ytterligere et slag bak på 25.-plass. Av de 51 norske spillerne som stilte til start, klarte 16 cuten.

Resultater Moss & Rygge Open

Powered by Labrador CMS