De siste årene har det meste gått i oppoverbakke for Sergio Garcia, noe som klart har kommet til uttrykk blant annet i Open-sammenheng. I fjor ble han nummer 14, etter å ha blitt nummer 51 og 38 på henholdsvis Birkdale og Turnberry årene før. Men Garcia har fremdeles gode minner av turneringen i 2007, da han tapte omspillet mot Padraig Harrington på Carnoustie. Og de siste månedene har spanjolen vist tegn på god, gammel storhet. Han ble nummer sju i US Open, og fulgte opp det med et nytt omspillstap i BMW International Open.

Men selv om Garcia håper å kunne gå helt til topps i årets utgave av The Open, må han innrømme at banen ikke fungerer som noen inspirasjon for ham.

– Det er ikke min favorittbane. Det er uten tvil baner som er bedre enn denne. Det er en bane som, så snart det kommer litt vind, gjør den mye vanskeligere å spille enn andre. Men generelt er den i veldig bra stand, sier 31-åringen.

Garcia var på vei ut av topp 100 på verdensrankingen, etter at han på et tidspunkt var helt oppe på en andreplass. Men det er mye som tyder på at han har redet ut i problemene han hadde, både på og utenfor banen.

– Det har vært en god måned for meg. Jeg har positive vibber. Det var viktig for meg å kvalifisere meg til US Open og gjøre det bra der, og også å komme til The Open. Men jeg må bare fortsette på samme sti. Jeg er på vei i riktig retning, og jeg håper jeg kan fortsette å gjøre gode ting.

Han har ikke gjort noe annerledes etter andreplassen i Tyskland.

– Jeg har trent på akkurat samme måte. Jeg tok meg også litt fri og dro til Ibiza sammen med broren min og noen venner, og vi koste oss veldig. Resten av tiden har jeg trent og gjort meg klar. Det fine med The Open er at du aldri vet hva slags type vær du kommer til å få. I tillegg til å spille bra, må du også ha litt flaks med været. Jeg føler meg mer ukomfortabel i regnet, men uansett hva som skjer, så vil jeg håndtere det, avslutter Garcia.

Her kan du følge Sergio Garcia

Her kan du følge turneringen

Kilde: golf365.com