Bakgrunn: Nå skal snittalderen ned!

 

– De har virkelig utviklet en total pakke i sin barnesatsing, med Golflekeland foran klubbhuset og banen utenfor barnehagen der de har lagt ned hull med lokk, er en fantastisk idé, sier Petter Hagström til Norsk Golf.

 

Han tror også at Grini med dette opplegget kan få en naturlig overgang fra SFO/barnehage golf til rekruttering i aldersbestemt trening på sikt.

 

Flere klubber er godt i gang. Losby GK har introdusert golf for et tusentalls skolebarn gjennom ”Golf i skolen”-prosjektet. I Spydeberg har alle 5-klassingene i kommunen golf som en del av gymopplegget.

 

Les også: Nytt liv i Losbys skoleprosjekt

 

Mellom-Nes Skole i Asker startet sin første av en serie økter med introduksjon til golf på Asker Golfklubb i april, og i følge leder av junior-og elitegruppa, Ketil Heggem, er det  per dato er det rullet ut på fem skoler, så langt med positivt resultat. 

 

– Vi håper og tror at samarbeidet med Idretts SFO i Asker vil gjøre at mange flere barn får oppleve hvor gøy golf er, og at det i fortsettelsen fungerer som en katalysator for rekrutteringen av medlemmer til Asker Golfklubb, sier Heggem.

 

Golfforbundet ble i år tildelt 75 000 kroner av 2,8 millioner kroner Norges Idrettsforbund fikk fra Helsedirektoratet, øremerket til idrett og folkehelse og idrett og skole/SFO.