De fleste lagene består av venner som vanligvis spiller golf sammen, men mange lag består også av kollegaer eller familiemedlemmer. – Golfliga er et sosialt, morsomt og spennende seriespill som passer for alle kategorier golfspillere, sier spill- og turneringskonsulent Thore Wilhelmsen i Norges Golfforbund.

 

Matchspill 

I hver kamp spiller laget (fire spillere) matchspill med handicap. NGF setter opp kampene, og lagene avtaler seg imellom når de skal spille. Det spilles både hjemme- og bortekamper, og lagene registrerer selv inn resultatene i GolfBox. Seier eller uavgjort resultat gir poeng, og tabellene oppdateres automatisk. Prinsippet er som i de fleste andre lagidretter.

 

Finale på Miklagard 

Etter innledende puljespill som består av ca. fem kamper i mai – august, kvalifiserer de to beste lagene fra hver pulje seg videre til sluttspill som består av en semifinale og Norgesfinale. Sistnevnte på Miklagard GK 24.- 25. september. – Men Sselv om laget ikke skulle kvalifisere seg videre til sluttspillet, er deltagelse i Golfliga langt ifra forgjeves, sier Wilhelmsen: – Hver Golfliga-kamp er en spennende golfrunde som får svært mange til å oppdage nye sider og muligheter med golfen!

Hovedpremien i Norgesfinalen er deltagelse i en Pro-Am i forbindelse med en større internasjonal proffturnering i Norge påfølgende år. I forbindelse med Norwegian Challenge på Hauger GK i august inviteres Andy Cap fra Bjørnefjorden GK på bakgrunn av sin seier i Norgesfinalen i fjor. Påmeldingsfristen til Golfliga 2011 er mandag 9. mai.