– Jeg synes det ikke er bra for sporten generelt. Vi savner de store stjernene som Kofstad, Børsheim, Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord. Noen av disse er opptatt ute i verden nå, men vi vet jo at det er noen som er i Norge også, sier daglig leder i arrangørklubben Stiklestad, Tore Halvorsen i et intervju med NRK.

 

Han og Elias Bertheussens trener Tom Vollan er begge skuffet over at norske profiler utelater norgesmesterskapet fra sitt program. Elias Bertheussen er den eneste Team Norway-spilleren med i årets utgave av turneringen.

 

– Hvorfor enkelte nedprioriterer NM vet jeg ikke. Jeg vil poengtere at jeg synes det er merkelig og et dårlig valg. Jeg skulle likt at alle de beste i Norge, uansett om de er proffe eller ikke, prioriterer de to NM-turneringene. Det er viktig for etterveksten, og det er viktig for å vise de som gir en støtte, lokalt næringsliv og klubb og så videre, at man stiller opp i norgesmesterskapet, sier Vollan til NRK.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm rister likevel litt oppgitt på hodet over uttalelsene. Selv om han har forståelse for at arrangøren ønsker kjente navn, påpeker han at spillerne først og fremst må tenke på seg selv.

 

– Det er jo ikke slik det fungerer. De beste spillerne må jo spille der de har sin ranking, enkelt og greit! Det er der ute levebrødet deres er. Skal du bli bedre må du spille mot bedre motstand internasjonalt, sier Diethelm til Norsk Golf.

 

Han skulle imidlertid likt å se at flere norske stjernespillere begynte å delta for sine hjemklubber i lag-NM.

 

– Ser vi på Sverige er det ingen av de beste som spiller SM, men de beste stiller faktisk ganske ofte opp i lag-SM om de har mulighet. Da jeg var i Gävle var den eneste unnskyldningen for å takke nei til lag-SM hvis man var kvalifisert til å spille British Open som er samme uken. I år var Caroline Hedwall med for Barsebäck. Hun spiller på LPGA-touren med Tutta, men er likevel med for hjemmeklubben.

 

– Jeg synes det er en fin tradisjon mot klubben sin. Det er bra at Espen Kofstad stilte opp for Losby, fortsetter Diethelm.

 

Elias Bertheussen angrer ikke på at han stiller opp også i årets NM. For han var valget helt naturlig.

 

– Jeg synes jeg det er viktig at NM har litt prestisje. Samtidig hadde jeg lyst til å spille ettersom jeg vant i fjor. Dessuten er det nærme hjemme. Det blir litt mindre belastning på kroppen da. Jeg reiser tilbake til Asia-touren i september, og det er deilig å få litt hvile hjemme. Det føltes riktig å ha tatt den avgjørelsen. Det er veldig deilig å komme tilbake til lokale trakter når man først får muligheten, sier han til Norsk Golf.

 

Bør flere norske profiler prioritere NM, eller er du enig med Niklas Diethelm? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.