22-åringen fra Barsebäck har hatt en fantastisk debutsesong på Ladies European Tour. Med fire seiere og 278 528 innspilte euro, snaue 2,2 millioner kroner, endte hun på tredjeplass på pengelisten, og var storfavoritt til å dra i land Rolex Rookie of the Year-tittelen.

I tillegg til seierne i Allianz Ladies Slovak Open, Finnair Masters, UNIQA Ladies Golf Open og Hero Women’s Indian Open noterte hun seg for fire topp ti-plasseringer, inkludert en andreplass i Deloitte Ladies Open i Nederland. 

– For å være ærlig kan jeg ikke tro at dette året er sant. Om noen fortalte meg på forhånd at jeg kom til å vinne fire ganger på LET ville jeg ikke trodd det, så dette er bare helt ufattelig. Nå trenger jeg litt tid til å kunne reflektere over året som har vært, sier hun til ladieseuropeantour.com.

Hedwall spilte også en nøkkelrolle i Europa sitt Solheim Cup-lag som slo USA på Killeen Castle i Irland i september. Her bidro hun med 2,5 poeng til det europeiske laget.

– Årets høydepunkt er Solheim Cup. Det var den beste uken i år, og en av de beste ukene i livet mitt. Det var utrolig moro å vinne Solheim Cup i min første sesong.

Hun forteller at Suzann Pettersen spilte en nøkkelrolle i seieren, og spesielt hvordan hun manet frem troppene på avslutningsdagen.

– Vi satt på golfbilen på vei ut til banen, og Suzann fortalte oss hva som måtte til. Ordene hun ga meg og Azahara Munoz var veldig viktige. Det var helt utrolig å være vitne til hvordan hun avsluttet med tre birdies på de tre siste hullene. Som en golfer er det gøy å være del av et lag noen ganger, og det er så mye gøyere å vinne når man er sammen med noen enn når man er alene. Det er hva jeg kommer til å huske best fra dette året.

Hedwall reiser nå hjem til Sverige for å feire jul, før hun om et par uker slår i gang med den nye golfsesongen som medlem av både LPGA- og Ladies European Tour.

Tror du Hedwall har potensiale til å utfordre Yani Tseng på toppen av verdensrankingen neste sesong?