– Målet var å vinne, og det er litt irriterende ikke å nå finalen. Men, jeg slet litt med lengdekontrollen på jernkøllene i dag, sier Marita Engzelius til Norsk Golf.

Jevnt oppgjør

Hun var en av proffene som hadde tatt turen til Stavanger for å kjempe om tittelen i NM Match. For proffene ligger det i år 340 000 kroner i potten i Garmin NM Match Stavanger og NM på Losby senere i sommer. Engzelius var en av favorittene til å gå til topps i kvinneklassen, men hun måtte se seg slått av Sandra Nordaas fra Drøbak GK etter et spennende omspill i semifinalen.

– Det ble et jevnt oppgjør, og jeg forsøkte å gjøre det beste ut av det. Det holdt dessverre ikke helt inn, sier Engzelius.

Debuterte i Match

Engzelius endte til slutt på en fjerdeplass og kunne ta med seg en pengepremie på 9000 kroner. Hun har tre ganger tidligere vunnet NM-gull, men aldri i matchspill. Dette var nemlig hennes debut i NM i match.

– Det krever en helt annen tilnærming til spillet enn vanlig slagspill. Man må hele tiden justere spillet etter hvordan motspilleren spiller, og det er veldig spennende, sier Engzelius.

På veg tilbake

Team Norway-spilleren pådro seg et brudd i ryggen i januar, og det har vært en hard vei tilbake til den gode formen hun hadde rett etter nyttår. Hun arbeider nå ved siden av golfspillingen, og hun merker effekten av færre treningstimer i uka.

– Jeg spiller nå uten smerter i ryggen, og det er veldig bra. Men, jeg har ikke fått den treningsmengden jeg skulle ha ønsket meg, og jeg har fortsatt et stykke opp til den gode formen jeg hadde på nyåret, sier Engzelius.

Gode forhold

Neste mål for Oslo-spilleren er Swedish Tour på Moss og Rygge neste uke, og senere i sommer skal hun blant annet spille Scottish Open i starten av august. Hun roser både arrangementet og Stavanger Golfklubb for gode baneforhold.

– Selv om jeg hadde ønsket meg et annet resultat har det vært et veldig flott arrangement, og Stavanger har en av de aller beste banene i landet etter Oslo, sier Engzelius.