Selv om fjerdeplassen er et resultat det står respekt av, er nok ikke Drøbak-golferen veldig fornøyd med hvordan han rundet av ungdoms-OL i Kina.

 

16 år gamle Hovland startet runden med en ledelse på ett slag (-8) etter to 68-runder. I den tredje og avsluttende runden slet han med å finne den samme rytmen. Han kom til slutt inn på en 74-runde.

 

Mens Hovland tapte terreng, var det italieneren Renato Paratore som var mannen for den store anledningen. Han startet dagen på femteplass, men klatret helt til toppen av leaderboardet. Da svenske Markus Kinhult ikke maktet å konvertere sin birdieputt på det 18, var den italienske seieren i boks.

 

På tredjeplass måtte Viktor Hovland ut i omspill med thailenderen Danthai Boonma for å avgjøre den siste pallplasseringen. Etter å ha delt det første omspillshullet, stod de begge overfor en tometers birdieputt på hull 2. Der misset Hovland, mens Boonma senket. 

 

Dermed ble det til slutt en fjerdeplass på Viktor Hovland, i det som var det første ungdoms-OL med golf på programmet. Hovland endte fem slag bak gullvinner Paratore.

 

Sandra Nordaas endte til slutt på 24. plass i jenteklassen etter en avsluttende 79-runde. Med syv over par sammenlagt, endte hun 14 slag bak vinneren Soyoung Lee fra Sør-Korea.

 

 


 

 

Runde 2

 

Årets norgesmester Viktor Hovland storspiller på Zhongshan Golf Club i Kina. Han leder med ett slag før siste runde, og kan bli historisk med tidenes første golf-gull i ungdoms-OL.

 

Hovland, som i løpet av sommeren har vunnet både NM på Tyrifjord og lag-VM i Japan, satt onsdag inn støtet i Kina. På den andre runden slo han til med sin andre strake 68-runde, og klatret fra fjerdeplass til ledelse.

 

Med åtte under par sammenlagt leder han med ett slag over andremann Danthai Boonma (Thailand) før torsdagens tredje og avsluttende runde. På tredjeplass ligger svenske Marcus Kinhult og Brett Coletta fra Australia seks under par.

 

16 år gamle Viktor Hovland sa til Norsk Golf før avreise til Kina at han ikke var helt klar over hva han skulle forvente seg. Han har blitt overrasket over hvor stort mesterskapet er.

 

– Det er helt umulig å forestille seg at det skulle være stort. Jeg trodde det skulle være en vanlig golfturnering, men det var ikke det i det hele tatt. Så dette er kult!, forteller han.

 

Han og klubbvenninne Sandra Nordaas er historiske denne uken, ettersom de er tidenes første norske olympiske golfdeltagere. Dette er første gang golf står på programmet i ungdoms-OL, og er også på programmet i Rio i 2016 for første gang på over 100 år.

 

I jenteklassen falt Sandra Nordaas til 22. plass. Hun slet seg til en 77-runde, og ligger seks over par sammenlagt. Det er 13 bak ederen Soyoung Lee fra Sør-Korea, og fem bak en topp 10-plassering.

 

Leaderboard gutter

 

Leaderboard jenter

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Viktor Hovland (16) fra Drøbak GK gikk en fantastisk runde i Ungdoms-OL i Nanjing tirsdag. Fire slag under par holdt til en foreløpig fjerdeplass – kun to slag bak lederen Marcus Kinhult.

 

Utøverne skal gå 18 hull i morgen og på torsdag, før rundene telles opp og medaljene deles ut.
Tidligere i år var Viktor i Japan, hvor han vant VM for junior i lag, og han vant også senior-NM på Tyrifjord i begynnelsen av august. .

 

Og 16-åringen var strålende fornøyd etter dagens runde. 

–  Hadde jeg fått tilbud om fire par under før jeg begynte, hadde jeg takket ja. Jeg har satt meg selv i en god posisjon for de neste dagene, det er jeg fornøyd med.

Hvordan var det å spille på denne banen?

– Banen er kjempefin, layoutmessig liker jeg banen veldig godt. Liker det stedet her. Det er ikke en typisk norsk golfbane. Det er ganske bredt her, men man må være i spill fra tee og gi seg selv gode birdiemuligheter hele veien. Hvis ikke kan det for renne på med slag. For min egen del så spilte jeg stabilt gjennom runden.

 

Kun to slag bak lederen, du er med helt der oppe?

– Ja, to slag går fort det. Jeg føler jeg har godt nok spill til å slå de gutta. Det er kult.

 

Hva tenker du om Ungdoms-OL her i Nanjing?

– Helt umulig å forestille seg at det skulle være stort. Trodde det skulle være en vanlig golfturnering, men det var ikke det i det hele tatt. Så dette er kult!

 

Nordaas og Viktor Hovland ble historiske da de i dag ble de første norske olympiske golferne. Golf er på OL-programmet for første gang, og står på programmet i Rio 2016.

 

– Det er litt rart å tenke på da, sier Viktor Hovland. –  Det er artig å ha noe å se tilbake på. Jeg håper golf har kommet for å bli i olympisk sammenheng.

 

Hva er målsettingen videre?

 

– Målet er bare å spille solid golf, så får vi se hvordan det ender opp til slutt. Det er ikke så mye annet man kan gjøre.

 

Dødsgøy i Ungdoms-OL

Også klubbkamerat Sandra Nordaas fra Mo i Rana gikk i dag sin første runde i Ungdoms-OL i Nanjing. Med sine 73 slag endte Sandra ett slag over par.

 

– Det var kjempegøy, helt noe annet enn det jeg er vant med, sier Nordaas. – Jeg har spilt mye internasjonalt før, men ikke vant med å dra så langt som dette. Det er så mye folk her, så det er veldig gøy, forteller Nordaas.

 

– Det var et hull hvor jeg tullet det til, men resten var stabilt. Det er to dager igjen å gjøre det på. Sandra skal gå 18 hull både onsdag og torsdag.

 

Med medietrykk og publikum ble den første olympiske erfaringen en positiv overraskelse.

– Det er jo dødsgøy. Hvis man spiller bra legger folk merke til det. Det er morsomt med oppmerksomhet. Arrangementet er helt sykt stort, masse folk og tv-kameraer overalt. Veldig gøy!

 

Hvordan er det å delta i Ungdoms-OL?

Det er utrolig bra. Jeg får møte folk jeg aldri har hørt om før, også er det litt artig å tenke på at jeg bor sammen med fremtidige olympiske stjerner. Jeg får frysninger av å tenke på det.

 

Søndag venter mix-turnering med Viktor Hovland.