På forsommeren i fjor overrasket den daværende golfamatøren og collegespilleren, Viktor Hovland (21), «hele golfverden» med å ta i bruk en treningsdrill i turnering. Ja, vi snakker selvfølgelig om pausen/ladingen i baksvingen.

Treningsdrill

På søndag, under siste runde i Travelers Championship, var 21-åringen igang igjen, skriver NBC.

Drillen er laget for å hjelpe Hovland til ikke å sli slice (at ballen skrur fra venstre til høyre for høyrehendte spillere), og foregår på den måten at Hovland «tar nytt ladegrep» på toppen av baksvingen, før han starter fremsvingen.

Det er kun med driveren at Hovland bruker «pausesvingen». Statistikken fra søndagens turnering, viser at den tekniske endringen får betydning for lengdene hans.

Konsekvenser

På de tre første dagene drivet Hovland i snitt henholdsvis 277, 279 og 287 yards – med standard sving. På søndag – med pausesving – var det samme tallet 309 yards.

Pausen i baksvingen bidrar altså til at Hovland slår lengre, men det var ikke den eneste bemerkelsesverdige konsekvensen.

Samtidig som lengden gikk opp, gikk presisjonen ned. På torsdag traff 21-åringen 13 av 14 fjorten fairwayer. På fredag var tallet 10/14, før tallet på lørdag gikk opp igjen til 12 av 14.

Med «pausesvingen» sank tallet til 10 av 14 igjen.