Tiger Woods er den ubestridte kongen av denne turneringen, som han har brukt som forberedelse til The Masters og vunnet hele åtte ganger. Nærmeste konkurrent har til sammenligning vunnet kun to ganger på Bay Hill, og det er ingen hemmelighet at dette er en av Tigers favorittbaner.

Woods, som tidligere var en banens nærmeste naboer, har alltid vært en selvskreven deltager i Arnold Palmer Invitational. I år stiller han imidlertid ikke, og på sine hjemmesider begrunner han denne avgjørelsen med at formen foreløpig ikke er god nok til turneringsspill.

– Jeg har lagt ned mye tid og energi på spillet mitt og viser stadig fremgang, men som sagt vil jeg ikke returnere til PGA Tour før jeg er turneringsklar og kan konkurrere på høyeste nivå.

Videre sier Tiger at han jobber hardt med forberedelsene til The Masters, og at han satser på å stille til start på Augusta National Golf Club 9-12. april.

Nøyaktig hva Woods jobber med å forbedre sier han ingenting om, men det er ingen hemmelighet at han har slitt enormt med nærspillet etter at han kom tilbake fra sitt siste skadeavbrekk. I hans forrige turnering, Farmers Insurance Open i januar, slet han i tillegg med at mange av utslagene havnet langt til høyre for målet. 

At Woods er kryptisk i sine uttalelser, har i lang tid vært en utfordring for amerikanske golfjournalister. Alex Myers fra Golf Digest gjorde et humoristisk forsøk på å tolke Woods´ siste pressemelding i dette innlegget.