Før fredagens avslutningsrunde av det første leddet av Q-shool-kvaliken så det ut til at det var kun Peter Kaensche som hadde en realistisk sjans til å avansere til trinn 2 i Spania. Dessverre blir Europa-touren med drømmen for denne gang, både for han og Christian Aronsen og Elias Bertheussen.

Kaensche delte 15. plassen før runden, og hadde to slag margin å gå på ned til de som lå utenfor kval-grensen. Dessverre var hans 75-runde på Wychwood Park ett fattig slag for mye til at han tar seg videre til neste trinn. Hadde scoren vært 74 ville han endt på 23. plass, og kunne nå bestille flybillett til Spania i desember.

Våre menn i Tyskland var på sin side aldri i nærheten. Elias Bertheussen fikk ikke spille den avsluttende runden, da hans 82. plass var utenfor cutgrensen. Dermed var det opp til Christian Aronsen å forsvare norsk ære på Fleesensee G&CC, men med 54. plass som utgangspunkt for dagen ble oppgaven for formidabel. Han klatret visstnok, men kun opp til delt 48 plass. 73-runden tok ham til fem over for turneringen, hele åtte slag opp til spillerne som avanserte.

Q-school-kvaliken skjer totalt over tre ledd. Spillerne som avanserer fra ukas runde går videre til runde to som spilles på fire forskjellige baner i Spania fra 2. til 5. desember. Til slutt venter avslutningen på PGA Catalunya Resort i Spania 10. – 15. desember, der det skal spilles hele seks runder. Vi minner om at det var her Eirik Tage Johansen sikret kortet forrige sesong, og også her hvor Espen Kofstad endte ett fattig slag unna å kvalifisere seg.

 


 

Runde 3

Kaensche leverte en tredjerunde i Wychwood Park på 73 slag (+1), og klatret med det to plasser opp til en 15. plass torsdag. Han ligger nå en over par for turneringen, ni slag bak engelskmannen Steven Uzzell i tet. Det er de 25. beste som avanserer til neste runde i Spania, og for øyeblikket deler seks spillere 24. plassen på tre over par. Det ligger med andre ord til rette for en meget spennende avslutning for Losby-golferen fredag.

Av våre menn i Tyskland må vi dessverre konstatere at de er hektet av i kampen om å kvalifisere seg til neste trinn. Christian Aronsen er beste nordmann på 54. plass (+4), mens Elias Bertheussen ligger åtte slag bak ham på 82. plass. Det er de 21. beste som går videre til trinn 2 fra Tyskland, og for øyeblikket ligger scoren her på to under par.

Runde 2

Kaensche hadde plassert seg på sjetteplass etter en flott åpningsrunde i England på 69 slag, og hadde opparbeidet seg en liten luke ned til 25. plassen. Dessverre falt han tilbake med en 75-runde (+3) onsdag, og han er nå nede på delt 17. plass. Dermed ligger han even totalt, og har nå kun to slag margin ned til plassene som ikke avanserer til trinn to av kvaliken.

Til tross for at Losby-golferen falt tilbake onsdag er det heldigvis ikke lange veien opp heller. Han har kun to slag opp til sjetteplassen som var hans utgangspunkt for dagen. Engelskmannen Steven Uzell leder med -8 totalt. 

Gutta i Tyskland går det dessverre dårligere med. Christian Aronsen lå på 21. plass etter første runde, men falt helt ned til 52. plass etter å ha gått på 76 slag onsdag. Nå har han seks slag opp til den siste kvalik-plassen, og må virkelig løfte spillet sitt de kommende to dagene om han skal ha noe håp om å gå videre.

Håpet er nok dessverre ute for Elias Bertheussen. Den 20 år gamle trønderen er ni over par etter runder på 77 og 76 slag. Det gir ham 82. plass, og han har kun ti navn bak seg på leaderboardet. Det er forøvrig en danske som er i føringen i Tyskland – Christoffer Lange er ni under par og leder med ett slag.

Runde 1

Peter Kaensche (Losby GK) spiller sammen med Elias Bertheussen (Trondheim GK) og Christian Aronsen (Grønmo GK) første kvaliksteg til 2012-utgaven av Europa-touren. Turneringen startet tirsdag, og mens Kaensche er i aksjon på Wychwood Park nord-vest i England, spiller Aronsen og Bertheussen i Tyskland på Fleesensee Golf & Country Club i utkanten av Berlin.

To innenfor

Det stiller henholdsvis 109 og 92 mann til start i de to turneringene. I England er det de 25 høyest plasserte på leaderboardet når fire runder er ferdigspilt som sikrer avansement til neste kvaliktrinn, mens i Tyskland er det de 21 beste. Og slik det ligger an nå har vi to av tre nordmenn innenfor grensen.

Peter Kaensche har slitt på årets Challenge Tour, og hans 53. plass i Norwegian Challenge på Hauger i august står fortsatt som den eneste cuten han har klart i 2011. Likevel prøver han seg nå på ET-kvalet, og starten kunne nesten ikke vært bedre. Med en åpningsrunde på 69 slag (-3) deler han sjetteplassen, og ligger fem bak svenske Benny Ahlenbäck i tet.

Trangt nåløye

I Tyskland har Christian Aronsen åpnet best av våre norske spillere, med en runde på en under par (-1). Det holder til en delt 21. plass, som er den siste kvalikplassen i denne puljen. Derfor bør han nok heve spillet sitt de kommende dagene for å få litt pusterom. En som i hvertfall er avhengig av å løfte spillet sitt er Elias Bertheussen. 20-åringen er nede på 78. plass etter sin 77-runde.