Det var på lørdag ettermiddag at den tidligere skihopperen Daniel Forfang oppdaget et litt mer kjent navn enn sitt eget på startlista til det som er årets siste norgesmesterskap i golf: John Arne Riise.

Mens Forfang har et handicap på 0,1, kom den tidligere fotballproffen inn i turneringa med et handicap på 4,1. Det var nok også hovedårsaken til at Forfang utbrøt at om han tapte for Riise skulle han spille hele 2021-sesongen med Cleveland launcher-jern, chipputter og sugekopp på putteren.

Daniel Forfang og John Arne Riise mellom hull 1 og hull 9 på Hakadal golfklubb. (Foto: Erik Eikebrokk)

» Kjendisduell mellom Forfang og Riise: – Hvis jeg taper mot John Arne, skal jeg bytte ut hele golfsettet

Kjendisduell

Da lørdagens runde var ferdigspilt ledet Forfang med ett slag på Riise. På søndag morgen møttes de to på puttegreenen før utslag på hull 10. Klokka var ikke mer enn 8, men spenninga var allerede da til å føle på.

– Jeg tenkte på det hele lørdag kveld, og søndag morgen. Jeg fikk en god start som jeg holdt gående lenge. Da tenkte jeg at jeg kunne ta det, men så fikk jeg en choke på hull 8 som ødela ganske mye. Jeg tror det er den som kommer til å gjøre at han kommer til å slå meg, sa Riise etter å ha fullført sin andre runde på søndag.

Søndag morgen på Aas gård. Dugg og i gresset og nerve i lufta. (Foto: Erik Eikebrokk)

På det tidspunktet hadde Forfang to hull igjen å spille, og ledet med to slag. Riise hadde på det nærmeste gitt opp «slaget», og var på tur hjem da Forfangs score på det nest siste hullet tikket inn på livescoren på mobilen.

– Forfang gjorde dobbel bogey på det nest siste hullet. Da er vi likt før siste hull. Da må jeg ned på greenen og se på, utbrøt Riise, og vendte på en femøring.

» Det var til slutt Petter Enger og June Bolme som dro det lengste strået. Begge to vant NM Mid-amatør for tredje gang på rad

Snudde på femøring

Mens Forfang ladet driveren på siste hull, et par 4-hull i oppoverbakke mot klubbhuset, ventet en spent Riise ved greenen.

– Med tanke på handicappet burde han gruse meg. Selv om han slår meg med et par slag, bør han være mer misfornøyd enn meg. Men sånn er golf, alle kan slå alle, sier Riise.

Forfang ruller i parputten, ender likt med Riise, og slipper å spille 2021-sesongen med Cleveland launcher-jern, chipputter og sugekopp på putteren. (Foto: Erik Eikebrokk)

Riise forbedret seg med seks slag fra lørdag, og så lenge ut til å kjempe om en topp ti-plassering på siste dag.

– Jeg lå tre over etter fjorten hull. Da tenkte jeg at her cruiser jeg, men så fikk jeg bogey, bogey, trippel og bogey på de fire siste hullene, sier Riise etter runden på 81 slag.

Kjente pulsen

Før det siste hullet fikk Forfang beskjed om at han måtte ha par på det siste hullet for å ende likt med Riise. Dét greide han – såvidt.

– Jeg kjente pulsen før det siste hullet. Da hadde jeg akkurat treputta hullet før. Jeg hadde en lang toputt for par, men selv ikke etter å ha lagt førsteputten inntil koppen, hadde jeg noen god feeling før siste putt, sier en lettet Forfang etter å ha sikret seg en ny golfsesong uten Cleveland launcher-jern, chipputter og sugekopp på putteren.

Duoen endte på delt 61. plass, med en score på +24.

Leaderboard NM Mid-amatør