Ben Crane er en av de store gjøglerne på PGA-touren. Det betyr likevel ikke at han kan bite tennene sammen når det gjelder. 

Søndag startet han avslutningsrunden av The McGladrey Classic på niendeplass, før han med åtte birdies på de 11 siste hullene klarte å tvinge omspill med Webb Simpson som jager pengetittelen på årets PGA Tour. Da Simpson gjorde bogey på det andre omspillshullet var seieren i boks, og hans fjerde PGA Tour-seier var et faktum.

Crane innledet dagen fem slag bak toppen, og til og med han var overrasket over sitt eget spill. Da han var ferdig med å telle opp hvor mange birdies han hadde gjort svarte han:

– Er det sant? Wow! Det var så bra som jeg klarer å spille.

Les også: – Umulig ikke å tenke på det

Crane forteller at han ikke våget å se opp på leaderboardet før det 16. hullet, og mandag venter kanskje en enda større premie. Da har hans kone Heather termin for det som vil bli deres tredje barn sammen. Han forteller at han vurderte å trekke seg fra turneringen, men ombestemte seg til slutt. Det lønte seg.

– Jeg er i sjokk. Jeg vet ikke hvordan de andre spilte, men jeg kunne i hvertfall ikke gjort det noe bedre.

Webb Simpson klatret på sin side til toppen av PGA-tourens pengeliste med sin andreplass, og er nå den eneste spilleren i år som har vunnet over seks millioner dollar. Med 6 200 243 innspilte dolar leder han med 363 000 på Luke Donald før Children’s Miracle Network Hospitals Classic.


Høydepunkter