(Pressemelding Larvik GK)

 

I helgen mottok Elton John toppkarakterer for sine utsolgte konserter i Oslo og Stavanger. Neste sommer skal magien gjenskapes under Stavernfestivalen 2. – 4. juli. For første gang vil festivalen arrangeres på områdene til Larvik Golfbane.
 

– Når vi har inngått en langsiktig avtale med Stavernfestivalen, er det for å sikre dagens drift og en framtidsrettet utvikling av ett av Norges beste golfanlegg, sier styreleder i Larvik Golfbane og grunneier Scilla T. Hokholt.

 

 
Nye inntekter for golfbanen

 

Golf-Norge er inne i en krevende tid. Etter den sterke medlemsveksten rundt årtusenskiftet, har antall golfere stagnert og gått tilbake. Flere golfklubber sliter, enkelte er konkurs.
 

– I en krevende tid må golfbransjen være kreative og innovative, vi må lete etter nye inntektsmuligheter. Avtalen med Stavernfestivalen gir oss et nytt bein å stå på. Våre store og fleksible arealer kan brukes til flere formål enn golf, og vi gleder oss til å ta imot noen av verdens største artister på våre områder, forklarer Scilla.
 

Allerede i vinter vil grunneieren starte byggingen av det som vil få navnet Larvik Golf Arena. Stavernfestivalen skal avholdes på områdene som i dag utgjør driving rangen. Gressutslaget vil gruslegges og nye adkomstveier skal etableres. Driving rangen vil stenges i 14 dager neste sommer, men selve golfbanen blir urørt av festivalen.

 

Åpen bane under festivalen

 

– 18-hullsbanen (seasidebanen) vil være tilgjengelig for både medlemmer og gjester, også under festivaldagene, og klubbhuset vil være åpent for servering. Vi jobber med alternative områder for trening og oppvarming, men her kan du spille golf og få med deg Elton John i bakgrunnen, forteller Jonas Löthman, daglig leder av Larvik Golfbane.

 
Verken grunneier eller baneselskapet forventer at alle medlemmer i Larvik Golfklubb setter like stor pris på etableringen av Larvik Golf Arena. Ingen golfspillere ønsker å miste driving rangen i 14 dager hver sommer.

 
– Slik blir det ikke, lover Scilla T. Hokholt.
 

– Inntektene og synergiene fra Larvik Golf Arena vil gi oss muligheten til å reinvestere midler i golfanlegget. Vi har konkrete planer om å bygge en helt ny og moderne driving range parallelt med hull ti. Her planlegges både utslagsmatter under tak og etterlengtede innendørsfasiliteter for Henrik – proen vår.
 

I tillegg vil tiltak på Larvik Golf Arena gi muligheter for ekstrainntekter for klubben i form av betalt frivillighetsarbeid. Bare Stavernfestivalen alene har over 800 frivillige og kan gi flere hundre tusen kroner i klubbkassa.
 

– De siste årene har vi ikke hatt mulighet til å holde anlegget på det nivået vi ønsker, men den muligheten får vi nå. Derfor håper vi at medlemmene ser det større bildet og de langsiktige fordelene i et samarbeid med Stavernfestivalen, sier Scilla T. Hokholt.
 

Les pressemeldingen i sin helhet her.