Det melder lofotposten.no

 

Den Jeremy Turner-designede banen er etter planen ferdig utvidet fra ni til 18 hull til sommeren. For tiden jobbes det med å finne investorer til det nye hotellet, skriver Lofotposten. Hotellet blir et opplevelseshotell bestående av 80 rom.

 

Lofoten Golfbane AS har nå fått hjelp fra Forskningsrådet gjennom deres SkatteFUNN-prosjekt. Det innebærer at golfbanen får prosjektstøtte på inntil 20 prosent fradrag i skatt for kostnader knyttet til forskning og utvikling.

 

– Det at vi nå får blir med i SkatteFUNN er veldig bra og betyr at vi får redusert noe av kostnadene våre når vi nå skal ut nå markedene, sier daglig leder Frode Hov i Lofoten Golfbane AS til Lofotposten.

 

Med sin nordvendte beliggenhet på Yttersia og med fjellene på avstand, ønsker Hov at golfbanen og hotellet skal utnytte den spesielle lokasjonen maksimalt i forhold til nordlys og midnattsol. Nordlandsforskning og Novadis (Norsk forskningssenter for opplevelsesbasert reiseliv) bidrar som sparringspartnere i prosjektet.

 

– Vi vil lage et reiselivsprodukt spisset mot opplevelsene og mot nord, og nå har vi en glimrende mulighet til å lage et godt fundament og den muligheten skal vi utnytte, sier Frode Hov til Lofotposten.