Det kom ikke som noe stort sjokk på noen, da Jose Maria Olazabal tirsdag formelt ble utnevnt til Colin Montgomeries etterfølger. Han har vært favoritt lenge, og av mange ansett for å være den eneste kandidaten.

Spanjolen, som selv har en imponerende statistikk å vise til som spiller, har vært visekaptein de to siste gangene. Nå tar han altså skrittet opp. Utnevnelsen skjedde i Abu Dhabi tirsdag.

– De to Masters-triumfene på Augusta er høydepunktet i min karriere, men dette er mitt stolteste øyeblikk. Golf har vært livet mitt, og å representerte Europa i Ryder Cup har gitt meg så mye glede. Å bli utnevnt til kaptein er veldig spesielt for meg. Jeg ser fram til de neste 20 månedene til vi er på plass i Medinah, sa Olazabal tirsdag.

Sammen med Severiano Ballesteros utgjorde Olazabal en fryktet duo i Ryder Cup-sammenheng. De tapte bare to av 15 kamper. Netttopp Ballesteros var kaptein da Europa vant på Valderrama i 1997.

Olazabal spilte bare tre turneringer for sin egen del på Europatouren i 2010, på grunn av skade. Men han håper å kunne spille mer i 2011, og han begynner allerede denne uken med Abu Dhabi Championship. Spanjolen tror det er smart med å tanke på å få kontakt med spillerne han skal ta ut.

– Det var en fantastisk erfaring å være involvert som visekaptein med Nick Faldo i 2008 og igjen med Colin Montgomerie da vi vant tilbake cupen på Celtic Manor i fjor. Jeg har lært mye på veien, og jeg ser fram til å dra veksler på den erfaringen jeg har og den kunnskapen jeg har ervervet meg, la Olazabal til.

Hvem som etterfølger Corey Pavin for USAs del, blir kunngjort torsdag, men Associated Press meldte mandag at det blir Davis Love III. Nyhetsbyrået siterte kilder tett på utvelgelsesprosessen.

Kilde: Press Association