Neste måned lanserer Ecco-touren den nye «ECCO Tour Virtual Spring Series», hvor nordens beste golfspillere skal konkurrere i simulatorgolf på Trackman.

Ifølge Ecco Tour er turneringen tiltenkt eliten og de samme spillerne som planlegger å spille på Ecco Tour i løpet av 2021. Joakim Mikkelsen i Trackman Norge sier imidlertid til Norsk Golf at i tillegg til alle profesjonelle spillere har også amatører med 3,5 i handicap eller lavere mulighet til å delta.

Serien består av totalt tre turneringer. De beste spillerne i hver turnering vil belønnes med startplass i Challenge Tour-turneringen Made in Esbjerg Challenge i Danmark i august, mens sammenlagtvinneren av de tre Trackman-turneringene også får en invitasjon til europatour-turneringen Made in Himmerland i Danmark i mai.

I tillegg er det 100 000 danske kroner i premiepotten i hver turnering, og det beløpet vil stiget etter hvert som deltagerantallet overstiger 66 profesjonelle. Prisen for å delta er 100 euro for proffer og 35 euro for amatører.

– Vi lever i en krevende tid, og jeg vet hvor vanskelig det har vært for mange spillere de siste tolv månedene. Virtual Spring Series gir nå folk mulighet til å konkurrere i mars uten at de behøver å reise, sier Ecco Tour-sjef Flemming Astrup i en pressemelding.

Turneringene er fordelt på de tre ukene fra 8. til 28. mars og kan spilles på et Trackman-simulatorsenter nær deg. Deltagerne skal konkurrere på de virtuelle versjonene av PGA Tour-banene PGA National i Florida, Quail Hollow Club i North Carolina og Liberty National i New Jersey.

– Når du logger inn på din konto, vil turneringen dukke opp som et alternativ. Her spiller man på forhåndsbestemte værforhold og baneoppsett, slik at alle konkurrerer på samme bane og med samme innstillinger. Scoren din blir automatisk lastet opp når du er ferdig å spille, forklarer Joakim Mikkelsen.

Les mer om kvalifiseringen her.