Fem uker etter å ha ledet USA til seier i President’s Cup skal Tiger nå endelig tilbake i aksjon igjen. Under tirsdagens pressekonferanse før Farmers Insurance Open på Torrey Pines fortalte Tiger at han trengte en timeout etter å ha kommet hjem fra Australia.

– Jeg har hatt pause siden da. Jeg ønsket å komme meg litt vekk fra golfen. Jeg var utmattet fysisk, mentalt, emosjonelt, og ønsket bare at det skulle slutte. Det blir stadig vanskeligere å sette sammen fire gode dager med golf etter hvert som man blir eldre, konstaterer Woods, som nylig fylte 44 år.

 

Torrey Pines har vært åsted for en rekke dramatiske Tiger-øyeblikk opp gjennom årene, blant annet den ikoniske seieren i U.S. Open i 2008, da han beseiret Rocco Mediate i omspill samtidig som han hadde røket korsbåndet og to tretthetsbrudd i det høyre beinet.

Torrey Pines har nylig blitt renovert for å forberede banen til neste års U.S. Open. Det betyr enda mer lengde og tykkere rough enn normalt. En annen effekt av å bli eldre for Tiger er at han har mistet det som en gang var hans store konkurransefortrinn: lengden. Det kan også være noe av forklaringen på hvorfor det nå er syv år siden sist han vant på Torrey – en av de lengste banene på touren.

Til gjengjeld har han klart å kompensere med verdens beste jernspill og ekstrem følelse på og rundt greenene.

– Selv har jeg ikke evnen til å slå like langt i forhold til resten av feltet som jeg en gang gjorde. Jeg var en av kun to spillere som slo over 300 yards da jeg kom ut på touren. I dag gjør spillere over 50 år det samme. Det har blitt en annen sport, men til syvende og sist handler det om hvor mange birdies du gjør og hvor få feil du gjør. Forhåpentligvis blir det tilfellet for meg denne uken, sier Tiger.

Tiger spiller de to første rundene i gruppe med Jon Rahm og stjerneskuddet Collin Morikawa. Det blir for øvrig første gang Tiger spiller en tour-turnering med en spiller som er født etter at Tiger ble proff.

Tiger tar fatt på åpningsrunden av Farmers Insurance Open klokken 18.40 norsk tid torsdag. Kristoffer Ventura skal forsøke å revansjere to missede cuter på rad og slår ut klokken 19.00. Turneringen sendes på Eurosport og GOLF.TV.

NB! Viktor Hovlands neste PGA Tour-turnering blir Waste Management Phoenix Open neste uke. Denne uken spiller han på europatouren i Dubai.