Tutta hadde seieren i sikte etter lørdagens andrerunde i HanaBank Championship i Sør-Korea. Tutta startet sisterunden ett slag bak teten på delt tredjeplass. Selv om det ble mange endringer på toppen av leaderboardet i løpet av dagen, forble Tuttas posisjon den samme.

32-åringen rundet av turneringen med en runde på to under par (70), etter å ha gjort fire birdies, to bogeys og resten par. Dermed endte hun åtte under par sammenlagt, og delt tredjeplass sammen med Michelle Wie og Sei Young Kim. De endte ett slag bak Hee Kyung Seo og Amy Yang, som måtte ut i omspill for å avgjøre vinneren.

 

Der var det Amy Yang som trakk det lengste strået, med birdie på det første omspillshullet. Sør-koreanerne har dominert på hjemmebane denne uken, og hadde hele 13 spillere på delt 17. plass eller bedre.

 

En annen sør-koreaner, verdensener Inbee Park måtte ta til takke med en sisterunde på +1 og delt 28. plass. Dermed kommer Tutta til å krype enda nærmere Park på toppen av verdensrankingen når Rolex Rankings oppdateres mandag. Tutta minket forspranget fra 1,69 til 1,27 poeng etter forrige ukes tredjeplass i Kuala Lumpur, og luken vil nok krype under ett-tallet når listen oppdateres.

 

Dermed er Tutta nærmere verdensenertronen enn noen gang tidligere i karrieren!

Tutta har kommet på pallen i nesten annenhver turnering hun har stilt opp i år. Dette var hennes niende på 21 turneringer, hennes 14. topp-10 for sesongen, og hennes syvende topp-10 på rad.

 

Nå vender hun blikket mot Taiwan, og neste ukes Sunrise LPGA Taiwan Championship. Dette blir den tredje utgaven av turneringen, og i likhet med denne uken er Tutta tittelforsvarer også neste uke.

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen spiller sitt livs golf om dagen. I natt klatret hun opp til tredjeplass i Sør-Korea, ett slag bak teten før siste runde.

 

Å si at Tutta har spilt god golf etter at hun misset cuten i U.S. Open i slutten av juni ville være en underdrivelse. 32-åringen fra Oslo har de siste ukene spilt som en maskin. Tredjeplassen i forrige ukes turnering var Tuttas sjette topp 10-plassering på rad, hennes 13. for sesongen, og hennes 8. pallplassering.

Nå er hun oppe på pallen igjen, i turneringen hun vant i fjor.

 

Tutta leverte natt til søndag sin andre strake 69-runde i LPGA HanaBankampionship, og klatret med det fra delt 6. til 3. plass. Den deler hun med sør-koreanerne Ju Young Pak, Amy Yang og Sel Young Kim, bare ett slag bak tetduoen Katherine Hull-Kirk (Australia) og Anna Nordqvist (Sverige).

Tutta er stabiliteten selv, og gjorde for andre runde på rad fem birdies og to bogeys.

 

Tutta har nok holder nok også et lite øye på hvordan Inbee Park gjør det – jenta hun jager på toppen av verdensrankingen. Parks forsprang på verdensenertronen krympet fra 1,69 til 1,27 poeng forrige uke, og ser ut til å krympe ytterlige etter at Park måtte en over par lørdag.

Hun falt fra 13. til 22. plass, fem slag bak Tutta.

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen har siden den missede cuten i US Open i juni spilt sitt livs golf. Nå kjemper hun i toppen igjen i turneringen hun vant i fjor.

 

Tutta fikk en god start på sitt tittelforsvar, og ligger to slag bak teten etter første runde av LPGA HanaBank Championship – en turnering hun har vunnet to ganger tidligere.

Takket være fem birdies, samt to bogeys og resten par deler hun 6. plassen så langt sammen med seks andre spillere. Tutta ligger forøvrig slaget foran Inbee Park, som hun forsøker å vippe ned fra verdensenertronen.

 

Svenske Anna Nordqvist, Katherine Hull Kirk fra Australia og sør-koreanerne amy Yang og Ju Young-Park deler ledelsen.

 

 

Før turneringen

 

Et spørsmål om tid?

 

Suzann Pettersen er nærmere drømmen om å bli verdensener enn noen gang. Og denne uken spilles en av hennes favoritturneringer i Sør-Korea.

 

Tutta har nemlig vunnet LPGA HanaBank Championship to ganger tidligere, inkludert i fjor. Fjorårsseieren var Tuttas første for sesongen, og markerte starten på et forrykende år. Før fjorårets seier i Incheon hadde hun ikke vunnet på 14 måneder.

 

Det siste året har hun imidlertid stått på toppen av pallen hele seks ganger, inkludert i forrige måneds majorturnering i Frankrike.

 

– Det er alltid kult å være tittelforsvarer, men det er ikke noe jeg går å tenker på. Arbeidet som gjøres fra mandag til fredag er det samme uavhengig av fjorårsresultatet, sier Tutta i en pressemelding.

 

Liten avstand

 

Hennes imponerende spill har ført henne tilbake opp til andreplassen på verdensrankingen. Tutta har tidligere vært nummer to bak både Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Yani Tseng. Nå kan snart barndomsdrømmen bli en realitet.

 

Tutta har vært i sitt livs form etter at hun misset cuten i U.S. Open i sommer. Tredjeplassen i Malaysia forrige uke var Tuttas sjette topp 10-plassering på rad, hennes 13 for sesongen og hennes 8. pallplassering. Resultatet krympet forspranget opp til Inbee Park på toppen av verdensrankingen fra 1,69 til 1,27 poeng. Og det er nettopp Park Tutta skal spille med når turneringen starter natt til fredag.

 

– Jeg har vært på touren ganske lenge nå, og det har vært noen fantastiske verdensenere mens jeg har vært på LPGA. Annika var en, Lorena var en, Yani var veldig dominant, og nå har vi Inbee. Alt jeg kan gjøre, er å forsøke å være den beste jeg kan være, sa Tutta under onsdagens pressekonferanse i forkant av turneringen.

 

Respekt for konkurrenten

 

Park har tronet på toppen i 27 uker, men det virker mer og mer som et tidsspørsmål for Tutta dytter henne ned. Med unntak av tredjeplassen i Reginwood Classic, har ikke Park hatt en eneste topp-10-plassering siden hun vant tre turneringer på rad i juni.

 

– Nivået har aldri vært så høyt, og bredden av gode spillere på touren er større enn noen gang. Det er vanskelig å vinne hver uke, og det setter Inbees prestasjoner i år litt i perspektiv, sier Tutta, før hun gjentar frasen hun har hentet fra Tiger Woods:

 

– Om man fortsetter å vinne turneringer, vil resten ta hånd om seg selv, og det er det jeg forsøker å gjøre

 

Tutta går ut i siste gruppe torsdag kl 10.40 (03:40 fredag norsk tid) sammen med I.K. Kim og Inbee Park. Turneringen spilles over 54 hull, og hele startfeltet spiller de tre rundene.
 

– Tredagersturneringer er litt annerledes. Når det kun spilles tre runder må man tråkke til fra start. Da er det veldig bra å ha min caddy Brian på bagen igjen. Han er tilbake etter fødsel av deres førstefødte, gratulerer Tutta.

 

Tror du Tutta klarer å bli verdensener før 2014, eller vil Inbee Park holde henne på avstand? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Verdensranking

 

Turneringsinfo LPGA HanaBank Championship