Av Erik Pettersen:

Denne ukens SAIL-SBI Open ble ingen stor suksess for Elias Bertheussen. Det var mye opp og ned på sisterunden, som ble spilt natt til lørdag, norsk tid. 

 

Elias satte to bidies og en imponerende eagle på turneringens aller siste hull. Hadde det ikke vært for bogey på det 11. hullet og et forferdelig resultat på 12, kunne sisterunden ha blitt en real opptur for Byåsen-gutten. På dette par 3-hullet måtte han notere 7 slag, og runden var i realiteten ødelagt.  

 

– Litt mer Bertheussen stil på scorekortet i dag både på godt og vondt… Selv om ikke spillet ble helt som jeg håpet på i helga, er det likevel mye positivt å ta med seg fra denne uka:) Pro-am i morgen så er det tilbake igjen til Hua på mandag, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

Til slutt endte han på 73 slag for dagen 4 over par for turneringen og 54. plass i den indiske hovedstaden.

 

Bertheussen har ikke hatt optimale forberedelser til denne turneringen og nedturen denne uken kan delvis tilskrives skadeproblemer. Trønderen har slitt kraftig med ryggen de siste dagene og tirsdag ettermiddag skrev han følgende på sin Facebook-side:

 

– Gotime 07.20 imorgen. Det betyr at jeg må stå opp grytidlig for å prøve og få i gang ryggen og en behandling før det hele starter. Akkurat nå er den minste bekymringen min at jeg ikke har fått spilt inn banen og slått så mye i det siste.

 

Hjemmespilleren Rashid Kahn vant turneringen på -6. 

 


 

Runde 3

 

Med fem bogeys og bare en birdie på scorekortet, falt Elias Bertheussen tilbake igjen på leaderboardet i SAIL-SBI Open fredag.

 

Når en runde gjenstår deler han nå 56. plassen sammen med syv andre spillere, tre over par totalt. Det er 29 plasser under der han startet dagen.

 

– En skikkelig møkkadag på jobb! ting ble bare feil uansett hva jeg gjorde, men sånn er det dessverre noen ganger. Litt irritert på meg selv, helt til jeg satte meg i bussen og så ut ruta, og fant ut at det faktisk er folk som har det verre enn meg, selv om jeg slo noen slag mer enn jeg hadde håpet på, reflekterer Bertheussen fra sitt opphold i India på sin Facebook-profil.

 

Siddikur Rahman fra Bangladesh leder med 12 under par totalt, ett slag foran hjemmebanespiller Anirban Lahiri før siste runde.

 


 

Runde 2

 

Elias Bertheussen fortsetter å trosse ryggsmertene, og gjorde et sprang oppover leaderboardet i India etter en sterk andrerunde.

 

Trønderen fortsetter å varte opp med solid golf i starten av sin tilværelse som Asian Tour-spiller, og gjorde torsdag et byks på 29 plasser oppover leaderboardet. Etter å ha åpnet en over par onsdag, befinner han seg nå under par sammenlagt, etter å ha gått to under par i dag. Det gir en foreløpig 27. plass. Fortsatt må han trosse smerter forårsaket av den trøblete ryggen.

 

– Litt flere birdier i lufta i dag! Fornøyd med dagen. Ryggen var ikke den beste i dag, så måtte bite tennene sammen og kjempe på, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Da dagen var omme stod det fem birdies, tre bogeys og resten par på trønderens scorekort. Dermed klarte han cuten med fire slags margin, og kan nå ta sikte på å forbedre sin 49. plass fra forrige ukes turnering. Bertheussen ligger åtte slag bak lederne Kim Chan og Joshi Kalin, og har fire slag opp til topp-10. 

 

I stedet for trening mellom rundene, går tiden til hvile og behandling av ryggen.

 

– Litt oppvarming, og ellers er det kun behandling, restitusjon og rolig fysisk trening. Jeg pusher det ikke mer enn jeg må, sier han til Norsk Golf. Han forteller at han kjenner ryggen etter hvert eneste slag.

 

– I dag var det ikke noe særlig, men det gjelder å bite sammen tennene og kline til bare!

 

 


 

Runde 1

 

Med en vond rygg og uten verken innspill eller trening kjempet Elias Bertheussen seg til en åpningsrunde på en over par i SAIL-SBI Open onsdag.

 

 

Trønderen har slitt kraftig med ryggen de siste dagene, og skrev senest tirsdag ettermiddag på sin Facebook-profil:

 

– Gotime 07.20 imorgen. Det betyr at jeg må stå opp grytidlig for å prøve og få i gang ryggen og en behandling før det hele starter. Akkurat nå er den minste bekymringen min at jeg ikke har fått spilt inn banen og slått så mye i det siste.

 

Les også: Bertheussen sliter med ryggen i India

 

Forholdene tatt i betraktning var det dermed godt gjort å åpne med en runde på en over par onsdag på den krevende Dehli Golf Club, som Bertehussen beskriver som klaustrofobisk trang.

 

Bertheussen åpnet med to birdies, tre bogeys og resten par for en 73. runde, og ligger i skrivende stund på en delt 65. plass – akkurat innenfor cutgrensen. Han har syv slag opp til lederen Nirat Chapchai (Thailand), som leder med ett slag på amerikaneren Kim Chan.

 

 

– Litt utypisk «Elias scorekort» i dag. Tre bogeys og to birdies. Spilte konservativt og bra, men klønet vekk et slag her og der og da blir det +1 på en så tøff bane. Følte meg litt neddopet på smertestillende og ikke helt sharp, men alt i alt er jeg veldig happy for i det hele tatt å ha fullført 18 hull i dag, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil.

 

Bertheussen endte forøvrig på 49. plass i sin Asian Tour-debut i Myanmar for ti dager siden.