47 år gamle Liselotte Neumann takket kontant ja med en gang hun ble spurt om hun ønsker å være årets Solheim Cup-kaptein. Deretter trakk hun seg, før hun igjen takket ja en måned senere etter å ha blitt overtalt av Suzann Pettersen, Sophie Gustafson og Catriona Matthew.

 

Ukens kapteintrio er helsvensk, og sammen med sine visekapteiner Annika Sörenstam og Karin Koch er slagplanen for ukens turnering klar.

 

I en artikkel i Svensk Golf avslører hun sin «masterplan» for å tukte amerikanerne på hjemmebane for første gang:

 

 

Stilne den høylytte hjemmefansen

 

– Vi må prate med spillerne og minne dem på at hjemmelagets supportere vil bue på oss. Det er viktig å minne spillerne på å holde seg til sine rutiner og snakke med caddie. Prøv å se på det som noe positivt at det er mange der ute og følger dere. Husk også alle europeerne som følger dere foran TVen

 

 

Annika har respekt

 

– Annika var assisten til Allison Nicholas og vinnerlaget. Annikas blotte nærvær vil bidra til problemer for USA. Amerikanerne har veldig stor respekt for henne, og det kommer til å føles bra når hun står foran laget sitt. Annika vet også hvordan man kan vinne i Colorado – hun vant U.S. Open der i 1995.

 

 

Amerikanisering av europeerne

 

– De europeiske spillerne på LPGA-touren har mange fans der borte som vil si til dem «spill bra, men ikke for bra». Det er ikke lenger «vi hater deg, spill elendig». De europeiske spillerne er populære i USA, og de er vant til de amerikanske banene.

 

 

Alle skal med

 

– Jeg håper alle får sjansen til å spille den første dagen. Det er viktig at jentene føler at de er en del av teamet, og at de har fått kjenne på stemningen der ute. Det er ikke bra hvis de er på plass i fem, seks dager uten å ha spilt, og så plutselig skal ut og prestere i søndagens singler. Det er viktig at ingen utelates.

 

 

(Kilde: golf.se)