Denne helgen samlet 140 av Europas beste amatørgolfere over 35 år seg på Penati Golf Resort i Slovakia for Europamesterskapet i mid-amatør. Der var Vestfold-mannen Tom Arne Tollefsen en hårsbredd unna å sikre norsk seier.

 

Tollefsen ledet turneringen da ett hull gjenstod. Dessverre havnet innspillet på turneringens aller siste hull i vannhinderet foran green, noe som resulterte i en lei dobbeltbogey. Dermed falt han fra to under til par for dagen, og ble med det stående på +6 som han startet sisterunden.

 

Seks spillere delte førsteplassen ett fattig slag foran Tollefsen, og til slutt gikk franskmannen Noel Bertrand seirende ut av omspillet.

 

– Utrolig surt. Jeg hadde full kontroll og spilte feilfri golf hele sisterunden. Vinden på siste innspill gjorde meg noe usikker på køllevalget. Det kostet seieren, sier Tollefsen i en pressemelding. 

 

Til tross for den kjipe avslutningen, følte han at den iskalde putteren på andrerunden var det som ødela mest. Der ble resultatet fire treputter.

 

Tollefsen har deltatt i EM i mid-amatør 11 ganger, med fjerdeplass som bestenotering. Han sier at nivået i internasjonal mid-amatørgolf blir stadig høyere, og i år stilte hele 43 spillere med plusshandicap til start.

 

I Norge er det startet en egen turneringsserie for mid-amatører. I år arrangeres 25 turneringer på ulike baner, hovedsaklig på fredager. Turneringene er åpne for alle golfere over 35 år, og spilles i forskjellige klasser etter ulike handicapnivåer. Les mer her

 

– Det stiller i gjennomsnitt omlag 35 deltakere til hver turnering, men vi oppfordrer alle golfere til å være med på hyggelige og sosiale turneringer, avslutter Tollefsen.

 

Vi gratulerer med det flotte resultatet, til tross for en bitter avslutning!