Mens det går tregt på herresiden i norsk golf, kan vi konstatere at det er verdensklassenivå blant våre beste juniorer. Det fikk de nok en bekreftelse på denne uken.

 

– Norge verdensmestere igjen, hva skal man si? Uvirkelig. Å vinne for tredje gang blir jo nesten for godt til å være sant. Alle gutta går under par i dag, og med vanskelige flaggplasseringer og presset som følger med å være i en lederball. Jeg er utrolig stolt, og den lagfølelsen vi har hatt kan skape magi ute på golfbanen. Takk til kaptein Marcus og gutta. Nå skal vi lade om til EM på hjemmebane, skriver en rørt Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil. Fredag så han nok en gang laget sitt gå til topps i en av verdens største juniorturneringer.

 

Det norske laget bestående av Viktor Hovland (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) har imponert stort denne uken, til tross for en treg start på turneringen tirsdag.

 

Norge havnet tidlig på etterskudd, og var på 11. plass og ni slag bak teten etter første runde. Siden da har de krøpet jevnt og trutt oppover leaderboardet. Første dag var det Kristoffer Reitans 68 slag som holdt Norge inne i matchen, under andre runde tok Andreas Halvorsen ansvar med en 66-runde, mens det torsdag var Hovland og Arnøy som brettet opp ermene med hver sin 66-runde.

 

Under fredagens avslutningsrunde skinte de alle samtidig.

 

Norge startet dagen på tredjeplass, ett slag bak USA og fire bak Venezuela. På sisterunden satte Andreas Halvorsen til med sin andre 66-runde (-5) for uken, og feltets lavste score fredag. Hovland, Reitan og Arnøy leverte på sin side hver sin solide 70-runde, og Norge hoppet dermed rett opp til toppen av leaderboardet med fire slag margin ned til nærmeste utfordrer USA og Venezuela som delte andreplassen.

 

– Dagen i dag var utrolig stabil, og vi var helt enkelt det beste laget fra tee til green. Vi var aldri i trøbbel, og spørsmålet var om vi skulle klare å få i noen putter. Vi er utrolig stolte, og Norge er et golfland som har fått mye respekt her i Japan, sier landslagstrener Diethelm videre til Norsk Golf.

 

Gutta må nå finne seg i favorittstempel før lag-EM på hjemmebane om et par uker. EM Boys spilles på Oslo Golfklubb fra 8. til 12. juli. Med favorittstempel venter kanskje også litt publikum?

 

World Cup blir gjerne betegnet som uoffisielt junior-VM. Norge var det eneste skandinaviske laget som kvalifiserte seg til ukens turnering. Feltet bestod av 60 spillere fordelt på 15 nasjoner. Nasjonene inviteres til å delta basert på tidligere plasseringer. Norges deltagelse kom som et resultat av at Norge ble nummer to i Europamesterskapet for juniorer i 2013.

 

Norge har vunnet World Cup to ganger tidligere. Første gang i 2006, deretter i 2008 da Marius Thorp, Anders Kristiansen, Are Friestad og Espen Kofstad vant den prestisjetunge turneringen.

 

Andreas Halvorsen ble beste nordmann i den individuelle konkurransen med en sterk 6. plass (-8), 13 slag bak vinneren. Jarand Arnøy og Viktor Hovland delte 15. plassen på en under par, mens Kristoffer Reitan landet på 26. plass på +2.

 

Norsk Golf gratulerer med den imponerende seieren. Send dine gratulasjoner i kommentarfeltet under!

 

 

 

Resultater

1: Norge 213-209-203-206 = 831 (-21)

 

2: USA 205-210-209-211 = 835 (-17)
    Venezuela 205-214-202-214 = 835 (-17)

 

4: Australia 210-211-207-208 = 836 (-16)

 

5. Italia 209-208-211-209 = 837 (-15)

 

 

 

DA OG NÅ: Norge har gjort det til vane å dominere i Japan.

 

 

 


 

 

 

Runde 3

 

De norske gutta har virkelig satt foten på gasspedalen: Nå er de oppe på pallplass, og kjemper om seier når lag-VM for juniorer skal avgjøres fredag.

Etter en treg start på turneringen der Norge lå ni slag bak teten etter første runde, ble håpet tent takket være en solid opptreden onsdag – anført av Andreas Halvorsens bunnsolide 66-runde. Torsdag fortsatte de å imponere.

 

Det norske laget bestående av Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Viktor Hovland (Drøbak GK) startet dagen på delt 7. plass, men befinner seg nå helt oppe på tredjeplass når en runde gjenstår.

 

Denne gang var det Viktor Hovland og Jarand Ekeland Arnøy sin tur til å brette opp ermene ta ansvar.

 

– Moving day og det er der Norge er gode. Spillerer seg til lederball den siste dagen. Viktor får i gang magiske jernslag, og gjør fem strake birdies for 66 slag. Jarand setter opp et femmerjern og setter putten for eagle og går 66. Reitan går fra pluss fire og ned til 71. Halvorsen finner ikke fairway og må jobbe hele dagen til 73 slag. Gutta gleder seg til i morgen, og det gjør også kaptein og sensei, oppsummerer landslagstrener Niklas Diethelm den vellykkede dagen på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

 

Norge ligger nå bare ett slag bak USA, og fire slag bak de nye lederne Venezuela. Bak dem er det like jevnt: Australia puster dem i nakken tre slag bak, mens Frankrike og Mexico har fem slag opp til Norge.

 

Wjgtc.org har i skrivende stund ikke oppdatert stillingen i den individuelle konkurransen.

 

 


 

 

Runde 2

 

Etter en treg start på junior-VM for lag i Japan, løftet det norske laget spillet i onsdagens andre runde.

 

Laget bestående av Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Viktor Hovland (Drøbak GK) lå på 9. plass etter første runde (E), men klatret opp til delt 7. plass med Frankrike onsdag.

 

Med fire under par for dagen, fire slag bedre enn åpningsrunden, har de nå syv slag opp til de nye lederne USA. Fire under par var også dagens nest beste lagscore.

 

To slag bak USA følger Italia, mens Chile har okkuperer den siste pallplassen ytterlige ett slag bak. Det betyr at Norge nå bare har fire slag opp til medaljeplass.

 

Det var Larviks-gutten Andreas Halvorsen som var Norges redningsmann onsdag. Han klinte til med en bogeyfri 66-runde (-5), som var feltets laveste runde for dagen. Han gjorde det med det et byks oppover leaderboardet fra 22. til 5. plass, og har fem slag opp til tet-duoen Carmeron Young (USA) og Jorge Garcia (Venezuela) etter halvspilt turnering.

 

Halvorsen har imponert med sin stabilitet siden han flyttet til Florida i fjor høst for å trene kombinere high school med spill ved Tom Burnett Golf Academy og konkurranser i FCWT-serien (Future Collegians World Tour). Der har han allerede vunnet fem turneringer, og også vunnet turneringsserien sammenlagt.

 

Neste norske spiller på leaderboardet bak Halvorsen er Kristoffer Reitan, som måtte opp i 76 slag på dagens runde. Han falt fra 14. til 35. plass, og ligger nå tre over par totalt. Fra å ligge best plassert av de norske etter første runde, var dagens runde fra Reitan den høyeste av lagets scorer, og ble dermed ikke utslagsgivende for totalscoren.

 

To slag bak klatret Jarand Arnøy fra 56. til 43. plass med en solid 69-runde. Der ligger også Viktor Hovland, etter runder på 73 og 74 slag.

 

Norge er det eneste skandinaviske laget som kvalifiserte seg til turneringen. Feltet består av 60 spillere fordelt på 15 nasjoner.

 

Leaderboard

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Det norske laget ligger ni slag bak lederne Chile etter første dag av junior-VM, Toyota Junior World Cup i Japan.

 
Det holder til en delt 11. plass så langt sammen med Thailand. Det er kun 15 lag med i turneringen, og Norge er det eneste skandinaviske laget som kvalifiserte seg. I følge landslagstrener Niklas Diethelm er det på greenene det må gjøres de neste tre rundene om Norge skal hevde seg i toppen.
 
 
– Vi må løfte puttingen om vi skal ta de igjen, skriver han på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

 

Norges lag består av Kristoffer Reitan (Oslo GK), Viktor Hovland (Drøbak GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK). Det var Reitan som kom best i gang av de norske med en runde på to under par. Han deler 14. plassen i den individuelle konkurransen, fem bak lederen Jorge Garcia fra Venezuela.

 

To slag bak Reitan ligger Andreas Halvorsen på 22. plass, etterfulgt av Viktor Hovland på 39. plass, tre over par.

 

Kun de tre beste scorene ble gjeldende på lagtotalen, og dermed ble Jarand Ekeland Arnøys åpningsrunde på syv over par slettet. Han ligger på 56. plass i feltet bestående av 59 spillere.