Losby-golferen fikk både fjorårets og årets sesong ødelagt av en skade i rygger. Når han omsider kommer tilbake neste europatour-sesong er det med bare fem turneringer under beltet siden starten av 2014. Da starter jakten på en OL-billett.

Kofstad, som på sitt beste var helt oppe på en 180. plass på verdensrankingen for et par år siden, har nå falt til 970. plass på verdensrankingen. Ved utgangen av 2015 vil han være utenfor topp-1000. Skal han komme med til OL har han bare et halvt år på seg på å klatre tilbake til topp-400 som er minstekravet for å oppfylle OL-kriteriene.

– Fordelen med å ha falt så lavt på rankingen er at jeg har muligheten til å klatre ekstremt mye med bare noen få gode resultater. Da jeg endte topp-15 i Alfred Dunhill-turneringen på Leopard Creek i Sør-Afrika i fjor klatret jeg nesten 200 plasser på rankingen. Målet er å gjøre et nytt sprang når jeg pegger opp igjen neste sesong, forklarer Kofstad til Norsk Golf.

Les også: Espen Kofstad bytter trener

Nylig tok Adam Scott bladet fra munnen og sa golf ikke burde være en del av OL. Australieren beskriver golf i OL som en «oppvisningsturnering». Andre spillere har uttalt seg i motsatt retning, og sier de gleder seg til muligheten til å representere hjemlandet sitt i OL, blant annet Graeme McDowell og vår egen Suzann Pettersen.

Espen Kofstad sier OL er et av hans viktigste mål neste sesong.

– OL bringer en annen dimensjon til det å være golfspiller. Ja, per i dag er det en ubetydelig turnering, men det er fordi ingen har spilt den ennå. Det er ingen som vet hva turneringen potensielt kommer til å bety i fremtiden. Om noen år blir den kanskje sett på som en av de viktigste turneringene. Tiden får vise hvor stor turneringen blir, men for meg hadde det betydd enormt mye å kvalifisere meg, sier Kofstad til Norsk Golf.

Kofstad har tilbragt mer tid på Olympiatoppen enn noen annen golfer det siste året mens han har vært ute med skade. Miljøet der har gjort ham ekstra gira på å bli en olympier.

– Vi kommer fra et land som er mer opptatt av OL enn mange andre nasjoner. Det betyr mye for den norske folkesjelen, og jeg har veldig lyst til å være en del av den idrettskulturen. Når jeg er på Olympiatoppen omgir jeg meg med utøvere som trener mot OL hver eneste dag. Det er veldig inspirerende. Jeg tror det er viktig for den generelle aksepten av golf som idrett at vi nå endelig er en del av OL.

Herrenes golfturnering i OL i Rio varer fra 11. til 14. august 2016, mens kvinnene spiller 17. til 20. august. Totalt kommer 60 spillere i hver turnering med, fordelt på 30 nasjoner. På kvinnesiden er Suzann Pettersen allerede sikret en plass i troppen, mens Marianne Skarpnord ligger best an av de andre norske jentene til å kapre den siste plassen.