Q-school neste for Kofstad og Børsheim

Forhåpningene var der, men Espen Kofstad og Knut Børsheim lyktes ikke helt når det hele skulle avgjøres i den store finalen på årets Challenge Tour på San Domenico GC i Sør-Italia.

I Italia: Lars Otto Bjørnland

Like fullt har ikke nordmennene noen grunn til å henge med hodet. I sitt første år som profesjonelle har de jevnaldrene 24-åringene etablert seg på Challenge Tour, og håpet om å sikre seg ”kortet” på neste års European Tour lever fortsatt. 10. til 15. desember skal de to spille Qualifying School på PGA Catlunya Resort i Spania. Her kjempes det om 30 plasser som gir privilegier på neste års European Tour.

Blant de 45 som hadde kvalifisert seg for finalen endte Espen Kofstad fra Losby GK på 40. plass med rundene 70-69-69-75 og totalt 283 slag (-1), men Knut Børsheim fra Fana GK leverte rundene 72-72-71-70 = 285 slag (+1) og endte til slutt på 42. plass.

Fleetwood sammenlagvinner

Best av de norske under lørdagens finalerunde var Knut Børsheim som under kraftig vind og vanskelige spilleforhold gikk sin beste runde for turneringen. Jevnt og godt spill gjorde at han gikk én under par.

– En helt grei avslutning. Jeg hadde mange fine driver under hele uken og den gode følelsen skal jeg ta med meg videre. Målet for de siste 18 hullene var å unngå sisteplassen, og jeg klatret jo tre plasser, smiler Knut Børsheim.

Lei på slutten

Espen Kofstad gikk på en liten smell lørdag. Etter å ha fått birdie på hullene 14 og 15 kom det avslutningsvis tre bogies på rad. Det ble en runde på 75 slag (+4).

– Jeg skal innrømme at jeg var ganske lei på de tre siste hullene. Resultatet var i utgangspunktet kjørt og det var ingen ting å hente. Dessuten blir det dårlig uttelling. Det er små ting som ødelegger, og det er slike ting som er vanskelig å kontrollere i golf. Sett turneringen under ett så har den vært solid. Det er ikke de store tingene som har gått galt. Jeg skal innrømme at det etter hvert gikk litt på motivasjonen. Hvem vet, om jeg hadde åpnet med en 65-runde den første dagen så kunne også sluttresultatet vært noe helt annet, forteller Espen Kofstad til Norsk Golf uten å bortforklare.

Nå er det Qualifying School som gjelder. Den spilles over seks runder med cut etter fire runder. Espen har bestemt seg for å spille to turneringer før det – enten i Spania eller to European Tour-turneringer i Sør-Afrika. På de to turneringene i Sør-Afrika er det ennå usikkert om han kommer med.

Knut Børsheim føler at han begynner å bli litt mentalt trøtt i hodet, og ser frem til en liten pause. Kommer han med på den ene turneringen i Sør-Afrika så reiser han. Hvis ikke blir det trening frem til 10. desember.

Ser man på årets sammenlagtliste på Challenge Tour så var det kun én skandinav som sikret ”kortet” på neste års European Tour – Pelle Edberg fra Sverige. Den store vinneren i år var England som fikk hele åtte spillere kvalifisert via Challenge Tour.