Det var mandag ettermiddag at statsminister Boris Johnson slapp nyheten om at britene nå innfører en mye strammere linje for å stoppe koronaviruset.

På ubestemt tid skal britene nå holde seg hjemme og kun forlate boligene for å jobbe, kjøpe mat eller oppsøke helsehjelp. Folk tillates én fysisk utendørsaktivitet daglig, men det blir ikke golf.

Tvil om golf

I minuttene etter Johnsons tale mandag hersket det tvil om golf fortsatt kunne spilles under de nye vedtektene. Lee Westwood var blant dem som stilte spørsmålet på Twitter.

Men R&A og de nasjonale forbundene gjorde raskt klart at alle baner skulle stenge.

– I lys av den pågående pandemien anbefaler vi alle golfere og golfanlegg å stenge. Følg instruksjonene til de nasjonale forbundene i England, Irland, Skottland og Wales, skriver Royal & Ancient Golf Club på sine nettsider.

Nasjonal nødsituasjon

Med sine 2300 baner og 1900 klubber har ingen land i Europa flere golfanlegg enn England. Nå skal de alle være stengt på ubestemt tid.

– Å holde golfbanene åpne er rett og slett ikke forenlig med myndighetenes retningslinjer som er innført for å spare liv i en nasjonal nødsituasjon. Den nasjonale helsen er det eneste som vektlegges akkurat nå, fastslår England Golf i sin pressemelding.

Scottish Golf, som administrerer over 600 baner over grensen i nord, er like klare i sin kunngjøring.

– Selv om golf er en utendørsidrett i frisk luft, må vi nå holde oss hjemme og gjøre vår del av jobben for å hindre spredningen av COVID-19 fram til nye retningslinjer kommer. Vi forstår at dette slår hardt for golfklubber over hele landet, men akkurat nå har vi et felles ansvar.

(Saken fortsetter under bildet)

Stengt i St. Andrews

Instruksene fra statsministeren og nasjonale forbund ble umiddelbart fulgt opp av klubbene.

– Alle deler av vårt anlegg, inkludert vår sju baner, er nå stengt etter retningslinjer fra myndighetene og medisinske råd. Helsen til våre medarbeidere og golfere har førsteprioritet, opplyser St. Andrews Links Trust på Twitter.

Også Wales Golf og Golfing Union of Ireland fulgte opp de nye retningslinjene med tilsvarende henstillinger om å stenge.

Samlet betyr det at nærmere 3500 baner i Storbritannia og Irland skal ha lukket dørene de siste to dagene.