Turneringen spilles på Emirates GC i Dubai fra 24. til 27. januar, og Reitan skal pegge opp sammen med navn som Bryson DeChambeau, Tommy Fleetwood, Sergio Garcia og Henrik Stenson.

«Kristoffer var avhengig av en invitasjon til denne turneringen, noe det nye managementet hans Wasserman og The Stripe Group sørget for at han fikk», står det på Reitans offisielle Facebook-profil.

I innlegget opplyses det også om at den ferske proffen har signert klesavtale med Lacoste og utstyrsavtale med TaylorMade – som han også har spilt med de siste to årene.

Omega Dubai Desert Classic har en premiepott på 3 250 000 dollar. Dermed er turneringen mer en dobbelt så stor som den forrige turneringen Reitan spilte i Sør-Afrika før jul. Han står foreløpig med en misset cut og en 42.-plass på sine to første turneringer på europatouren.

Reitan kvalifiserte seg til europatouren i desember sammen med Kristian Krogh Johannessen. Nå har de og Espen Kofstad en formidabel oppgave foran seg med tanke på å etablere seg på touren. De to siste årene er det bare 13 prosent av spillerne som har kommet seg gjennom q-school, som har klart å forlenge arbeidstillatelsen på europatouren året etter.

Hovedutfordringen for de som kommer seg gjennom q-school, er ikke antallet turneringer de spiller, men hvilke. De må ofte ta til takke med turneringer med mindre premiepenger, og gapet mellom de etablerte spillerne på touren og nykommerne blir bare større og større for hvert år.

Les også: Nederst på rangstigen: Så vanskelig er det å beholde kortet etter q-school

Samtidig er det også fullt mulig for Reitan og de andre ferskingene å komme med i de store turneringene også – men da er de avhengig av en god start på sesongen.

Den samme uken som Reitan skal i aksjon i Dubai, spiller Viktor Hovland mot Tiger Woods og co. i Farmers Insurance Open på Torrey Pines i California.

Vi har med andre ord mye moro i vente!