Losby-golferen avsluttet med en runde på par (72), og endte med det også på par for turneringen. Etter fredagens andrerunde var han tre under og i delt ledelse, men falt tilbake til 19. plass lørdag etter en skuffende 75-runde. 

 

Søndagens avslutningsrunde manglet ikke på birdies, fem ble det i løpet av dagen, men tilsvarende mange bogeys annulerte effekten av dem. Da fem hull gjenstod var han +2 for dagen og nede på 30. plass, men slo tilbake med to birdies og tre par i innspurten.

 

Marginen opp til vinneren Phillip Archer ble til slutt på åtte slag. Engelskmannen Archer vant med ett slag på landsmann Chris Lloyd og danske Morten Ørum Madsen. Engelskmennene har dominert i Colombia denne uken, og hadde fem spillere i topp-fire på leaderboardet.

 

Espen Kofstad har nå startet sin Challenge Tour-sesong med en 30.- og en 14. plass. Søndag kunne han innkassere en sjekk på 2 714 euro, drøye 20 000 kroner. Så langt i år har han spilt inn 4 274 euro (32 000 NOK). Det holder til en foreløpig delt 20. plass på pengelisten, som er den siste plassen av de som sikrer direkte avansement til Europatouren på slutten av året.

 

Runde 3

Espen Kofstad maktet ikke å holde på ledelsen i Pacific Rubiales Colombia Classic lørdag.

Losby-golferen startet dagen med sin første Challenge Tour-ledelse etter halvspilt turnering noensinne, men stupte dessverre ned leaderboardet under «moving day» lørdag.

 

Kofstad åpnet dagen med en bogey, og da enda en bogey fant veien til scorekortet hans noen hull senere var han plutselig to over par etter fem hull. Han slo imidlertid tilbake med to strake birdies på det 6. og 7. hullet, men med to bogeys og en dobbelbogey på de siste ni falt han tilbake igjen. Heldigvis fikk han hentet seg inn litt med en birdie på det siste hullet.

 

Hans 75-runde (+3) tok ham tilbake til even for turneringen og delt 19. plass. Marginen opp til engelskmannen Nick Dougherty i tet er på syv slag, mens hans landsmenn Tyrrell Hatton og Phillip Archer følger bare ett slag bak. Det er jevnt i toppen, og Kofstad har kun to slag opp til en topp ti-plassering.

 

Til tross for det skuffende utfallet av lørdagens runde, holder Kofstad seg likevel positiv.

 

– Tre over var ikke akkurat det jeg hadde håpet på, men sånn er livet. Det er en dag i morgen, tar med meg det jeg har lært i dag og starter på nytt imorgen!, skriver han på sin hjemmeside.

 

Søndag slår han ut kl. 16:40 norsk tid, i ball med skotten Henry Scott.

 

Runde 2

Espen Kofstad spiller bunnsolid golf i vanskelige forhold, og deler ledelsen etter halvspilt Challenge Tour-turnering i Colombia.

Selv om fredagens runde på en under par var ett slag dårligere enn åpningsrunden for Kofstad, klatret han likevel fire plasser opp leaderboardet. Etter to runder er han tre under par, og deler dermed ledelsen sammen med Daniel Brooks, Sebastian Saavedra og Chris Hanson. 

 

Kofstad har tidligere sagt han trives på vanskelige baner der par regnes som en veldig god score, en uttalelse som har blitt understreket av denne ukens prestasjoner. Fredag fikk han en tøff start på runden med to bogeys på de første fem hullene, men slo sterkt tilbake med tre birdies og resten par ut runden.

 

– Startet tøft med noen lip-outs på starten, men holdt fokus og kom meg inn på 36 påfront. Back nine var veldig solid. Satte et par fine halvannenmeters putter i vinden for å gå en under til slutt, så det var deilig, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

Det er jevnt i toppen, og 14 spillere har tre slag eller færre opp til ham og de andre lederne.

 

Runde 1

Espen Kofstad ledet en stund Pacific Rubiales Colombia Classic i Colombia, men falt litt tilbake på slutten av runden. Han deler 5. plassen etter første runde.

Etter en halvannen måneds turneringspause, er Espen Kofstad endelig i aksjon igjen på Challenge-touren. Sesongstarten i India åpnet med en delt 30. plass. Denne gangen kjemper han i toppen etter første runde.

 

Challenge Tour er denne uken innom CC de Barranquilla i Colombia, og Kofstad, som forøvrig er med som eneste nordmann, åpnet turneringen med en runde på to under par (70). Runden startet veldig lovende, og han var tre under par etter syv hull. På det 11. hullet kom hans fjerde birdie for dagen, og plutselig var han helt på toppen av leaderboardet. 

 

Dessverre skulle han runde av dagen med en bittersøt følelse, etter to bogeys og resten par i innspurten. Dermed deler han 5. plassen sammen med José-Filipe Lima (Portugal), Paulo Pinto (Argentina) og Lasse Jensen (Danmark) før den andre runden. De har to slag opp til colombianeren Manny Villegas og Daniel Brooks fra England i tet.

 

– To under i dag var bra! Spilte veldig fint i vinden, traff mange fairways og slo noen flotte nærspillsslag. Moro å spille bra når det er tøffe forhold. Går for mer av det samme i morgen!, skriver Kofstad på sin hjemmeside.

 

En god plassering i ukens turnering kan bety mye for Kofstads ranking på Challenge-touren når euroene skal telles opp i slutten av sesongen. Med 250 000 euro i potten, er Pacific Rubiales Colombia Classic en av de største turneringene på årets Challenge Tour premiepengemessig. Her går 30 000 av dem til vinneren. Til sammenligning ligger den samlede potten i de fleste andre Challenge-turneringer på omlag 160 000 euro.

 

Espen Kofstad går ut kl. 13:30 norsk tid fredag.