Etter en treg start på sesongen, var «Phil the thrill for alvor tilbake torsdag. Takket være en magisk runde på 11 under par leder han nå med fire slag. Likevel måtte han gå av den siste greenen med en bittersøt følelse.

 

Mickelson , som startet dagen på banens siste ni fikk en knallstart på runden med syv birdies på de første ni hullene. 42-åringen ville ikke gi seg der, og med ytterlige fire birdies på de neste syv hullene, trengte han å gå de siste to hullene på en under par for å bryte 60-barrieren for andre gang i karrieren. På det 8. skulle det bli par, og på det 9. stod han over en putt på syv-åtte meters putt for birdie.

 

Ballen rullet pent mot midten av koppen, og Mickelson hevet den ene armen for å forberede seg på at publikumsgalleriet skulle eksplodere. Så i siste øyeblikk skiftet ballen retning, og på brutalt vis tok den en 360-graders koppsnurr. Til Mickelsons og ikke minst tilskuernes fortvilelse. Likevel er det ikke vanskelig å være fornøyd når man har gjort 11 birdies.

 

– Jeg er ekstatisk over ha gått på 60 slag. Men samtidig, man får ikke mange sjansene til å gå 59. Jeg er dødsskuffet over at den putten ikke rullet i.

 

NB! Etter Mickelsons uheldige skatteuttalelser forrige uke, har han måtte tåle mange vitser på sin bekostning. På Twitter retweetet Hunter Mahan denne tweeten fra parodikontoen @NotBillWalton: » Phil Mickelson gikk en runde på 60 i dag for å avslutte 11 under par. Men, etter at skattevesenet tok deres andel ble scoren redusert til 4 under.»