Det var under åpningsrunden av Odessa College Invitational i Texas den 7. november Marøy gjorde det vi antar at nesten ingen golfspiller har gjort før ham.

 

Marøy har hatt en god start på karrieren på junior college, siden han flyttet over til USA etter sommeren. I høst har han allerede rukket å vinne to av seks turneringer, og er ranket som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA).

 

Bakgrunn: Gjorde HIO og albatross på samme runde!

 

Under tirsdagens episode av programmet «College Central» på NBCs The Golf Channel, pratet Marøy via videosamtale med programleder Ryan Lavner om den unike bragden i Odessa College Invitational.

 

– Det har fortsatt ikke gått helt opp for meg. Det var litt spesielt å spille den runden. Jeg ønsket bare å bli ferdig med den!, sier Marøy til Golf Channel.

 

Albatrossen kom på banens syvende hull, et par-5 på 517 meter. Marøy hadde 220 meter inn med andreslaget, som tok et langt sprett og gikk rett i hullet. Hans hole-in-one kom seks hull senere, på et 146 meter par-3 i motvind. Marøy slo åtterjernet forbi flagget, og spant ballen tilbake i koppen.

 

– Hvordan i all verden ender en fra Norge opp i Odessa, Texas?, spør programleder Ryan Lavner.

 

– På grunn av skolen. Jeg måtte gå via junior college, og jeg visste at Odessa var ranket som nasjonens beste junior college. Jeg tenkte jeg ville gi det et forsøk, sier Marøy som også avslører at han planlegger å bli proff når han er ferdig på college.

 

Se innslaget med The Golf Channel under: