Duellen mellom Henrik Stenson og Phil Mickelson fortsetter på Royal Troon i Skottland.

Jeg er ekstremt godt fornøyd med måten jeg avsluttet runden på

– Det var tøffe forhold i dag, men jeg er ekstremt godt fornøyd med måten jeg avsluttet på, sier Stenson etter runden.

Tomannsduell

Gjennom hele runden vekslet duellantene på å lede, men aldri mer enn på det tolvte hullet.

Mickelson bommet totalt på fairway, med en slice langt ut mot venstre. Ballen la seg uregjerlig til under en tornebusk. Mickelson, som ikke er kjent for å kvie seg for «umulige slag», viste på nytt at ingenting er umulig.

Uten å vite hvordan han kom til å treffe ballen, ga Mickelson full kraft. Ballen suste 90 meter oppover fairway, og la grunnlaget for dagens mest magiske par-save, og fortsatt ett slags ledelse på Stenson.

En ledelse Stenson senere skulle utligne og overta.

– Jeg spilte veldig bra på de første fem hullene, før jeg klønet det litt til på hull 5 og 7, sier Stenson.

Sverige vs USA

Jeg vet at Phil
ikke har tenkt å
gi seg lett

Etter lørdagens tredjerunde er svensken alene i tet (-12), ett slag foran amerikaneren. Med fem slag ned til tredjeplasserte Bill Haas, ligger alt til rette for en svensk-amerikansk søndagsduell.

– Dette er enda en mulighet. Jeg vet at Phil ikke har tenkt å gi seg lett; det kommer til å bli tøft i morgen, sier Stenson.

Face/off søndag. British Open ser ut til å stå mellom Stenson og Mickelson. (Foto: Getty Images)

Déjà vu

Ni svenske golfspillere har til sammen vunnet 23 turneringer på den amerikanske PGA-touren. Men aldri har en svensk herrespiller vunnet en av de fire store majorene (US Masters, US Open, British Open og PGA Championship).

Stenson har vunnet fire ganger på PGA-touren, men har aldri kommet nærmere å vinne en major enn i 2013, da Mickelson, ironisk nok, vant British Open ett slag foran svensken.

Jevn runde

Samtlige 81 spillere som greide cut-en gikk mellom 68 og 80 slag på lørdagens runde. Ingen var bedre enn Henrik Stenson.

Søndag kan svensken få sin revansj over Mickelson, og samtidig bli historiens første svenske major-vinner.

Shot of the day

Andrew «Beef» Johnston er beste brite, på 4. plass, sju slag bak svensken. Lørdag var han i det lekne hjørnet på det trettende hullet.

Leaderboard British Open