Sterk norsk sesongåpning på college

Dobbelt medalje for Vilhelm Bogstrand, Ingrid Hagen på pallen, mens Thomas Guste-Pedersen endte på 8. plass i sin første collegeturnering for året. Les om norske collegeresultater her.

Vilhelm Bogstrand har denne uken representert Oklahoma Christian University i sesongåpningen San Antonio Shoot-Out. Og turneringen lover godt for resten av året for Bogstrand & co. I tillegg til seier for OCU i lagkonkurransen, kapret Bogstrand en sterk 3. plass i den individuelle konkurransen. Han avsluttet med en runde på 73 slag, tre slag bak vinneren Joel Thelen.

Oslo Golfklubbs Ingrid Hagen har vært i aksjon four University of South Alabama i USA Women’s Invitational på Azalea City Golf Club. Med runder på 75 og 73 slag ble det en flott andreplass på den norske jenta. Hennes skolelag vant lagturneringen, men Hagen var med som individuell utøver, og var dermed ikke bidragsyter til seieren. Hennes sterke plassering sørger nok likevel for at hun har spilt seg inn i troppen igjen til neste turnering.

Også i New Orleans ble det norsk topp ti-plassering. Thomas Guste-Pedersen endte til slutt på 8. plass i Mardi Gras Invitational, etter en avslutningsrunde på 74 slag som tok ham til +5 totalt. Lagkamerat Carlos Rodriguez vant turneringen på fem under par, mens laget deres University of West Florida tok andreplassen.

I Allstate Sugar Bowl Intercollegiate klatret Marita Engzelius fra 36. til 25. plass på sisterunden, med en avslutning på en over par. Med +8 totalt endte marginen opp til vinneren Alex Stewart på 13 slag. Engzelius og Tulsa kom på 11. plass i lagkonkurransen.

Selv om det ikke gikk så bra individuelt for Augusta States Marit Bjerke i Kiawah Island Intercollegiate, fikk også hun kjenne på smaken av seier tidlig i sesongen. Hun endte til slutt på 38. plass individuelt, mens laget hennes vant hele turneringen overlegent – utrolige 22 slag foran andreplassen.

Runde 1 og 2

Bare noen dager etter Joakim Mikkelsen endte på andreplass i Wyoming, kjemper Thomas Guste-Pedersen og Wilhelm Bogstrand i toppen i hver sin stat.

36 av totalt 54 hull er spilt i Mardi Gras Invitational, og før siste runde ligger Kragerø-golferen Thomas Guste-Pedersen på en sterk 7. plass. Guste-Pedersen har levert runder på to og en over par, og med +3 sammenlag har han fire slag opp til Carlos Rodriguez som leder turneringen. Rodriguez er forøvrig Guste-Pedersens lagkamerat for University of West Florida. I lagkonkurransen er deres lag på tredjeplass, +14 sammenlagt og fire slag bak Lynn University som leder.

I Allstate Sugarbowl Intercollegiate plasserte Marita Engzelius seg på en sterk andreplass etter en åpningsrunde på en under par. Etter andrerunden raste hun dessverre ned til en 36. plass, etter å ha gått på åtte over par. Dermed har hun nå plutselig 15 slag opp til teten før siste runde. Cassy Isagawa (Oregon) tar med seg en formidabel ledelse på seks slag til avslutningsrunden. I lagkonkurransen ligger Engzelius´Tulsa på 13. plass.

Lignende utganspunkt som Engzelius har Marit Bjerke (Augusta State) i Kiawah Island Intercollegiate. Hun klatret fra 74. til 34. plass på andrerunden, og har med sine ni over par totalt ti slag opp til lederne. I lagkonkurransen leder Bjerke og Augusta State overlegent, hele 17 slag foran Elon på andreplass.

Vilhelm Bogstrand (Oklahoma Christian University) deler fjerdeplassen etter to runder av San Antonio Shoot-Out med en totalscore på en over par. Bogstrand har spilt spesielt bra på par 3-hullene, og er best i hele feltet på disse hullene med en under par. I lagkonkurransen leder OCU med syv slag.