Den 22 år gamle amerikaneren går inn i samme management, International Sports Management som Lee Westwood og Darren Clarke, og vil debutere som proff i neste måneds Abu Dhabi HSBC Championship.

Direktør i ISM, Andrew «Chubby» Chandler beskriver sin nyeste klients avgjørelse som overraskende, ettersom det naturlige valget ville vært å forsøke å etablere en karriere i USA.

– Etter å ha sett Lee Westwood, Darren Clarke og Charl Schwartzel bygge opp sine karrierer ved å spille over hele verden, har det insipirert ham. Jeg er sikker på at han vil dra enorm nytte av opplevelsen, sier Chandler.

Uihlein har flere ganger vært rangert som den beste amatøren i verden, og tidligere i år klarte han cuten i The Open Championship. Men The Silver Medal endte likevel opp hos engelskmannen Tom Lewis.

– Europa-touren spiller over hele verden, i alt fra Storbritannia til Kina, fra Korea til Sør-Afrika, og fra Midt-Østen til sør-øst Asia. Det er en imponerende liste av spillere som er på denne touren. Jeg føler ISM-laget er godt rustet til å hjelpe meg å nå mine mål, sier Uihlein.

Det at Uihlein nå går inn i de profesjonelles rekker medfører at han vil avstå fra det siste semesteret som medlem av Oklahoma State University sine «cowboys».

– Jeg vil alltid verdsette hva Peter gjorde for oss. Han jobbet hardt hver dag, og ga alt. Jeg ser frem til å se hvordan hans profesjonelle karriere kommer til å gå, sier lagets treer Mike McGraw.

(Kilder: OSU/golf365.com)