Da Suzann noterte en dobbel bogey på hull 2 tenkte nok mange at nå skjer det igjen. Nok en seier glipper. Det virker som om det skjer så altfor ofte. Men man kan jo ikke vinne alt. Og som en kjent golfer har sagt – bare de beste spillerne setter seg selv i posisjon til å til stadighet miste en seier.

 

I dag snudde det raskt for Suzann. Et sensasjonelt birdierush sendte henne i ledelsen med fire slag etter 13 hull. Konkurrentene gjorde noen små feil, men det var Suzann som vant det. Ikke Lewis, Kerr og Salas som tapte seieren.

 

En bogeyfri Lewis – og da mener vi hele uken uten tapt slag – la et visst press på vår norske superstjerne da hun senket en lang putt for birdie på hull 15. De fire avslutningshullene på Columbia Edgewater Contry Club er heldigvis av den vanskelige sorten. Lewis klarte ikke å hente inn flere slag og det var opp til Suzann å ro det i land. 

 

Å gå til tee på hull 18 med to slags ledelse virker komfortabelt. Det er kanskje som i fotball. To mål er den farligste ledelsen. Eller er det tre? Suzann tok golfversjonen av å holde ballen i laget til fløyten gikk. -20 og to slags margin til Lewis er komfortabelt. 24 putter på den glimrende 2.runden (-9) og 25 (-5) i dag er sterke tall. Det samme kan sies om hennes siste plasseringer. 7, 4, 6, CUT, 7, 3 og nå 1. Vi gleder oss til de neste turneringene på LPGA som nå legger ut på reise. Evian Championship 12-15.september leder an før turen går til Kina, Malaysia, Sør-Korea, Taiwan, Japan og Mexico.

 

Før alvoret starter i Frankrike er det en kort pause i programmet. 6-7.september er Suzann på plass i Oslo for Suzann Pro Challenge sammen med blant andre Miyazato, Creamer og Recari. Vi håper mange av dere benytter sjansen til å hylle en stor mester og verdensstjerne.

 

Husk å lese vårt intervju med Suzanns mentaltrener Erik Bertrand Larssen i Norsk Golf nr.5.

 

 


 

 

Runde 3

 

Tseng, som om noen få dager setter kursen mot Oslo og Suzann Pro Challenge for andre året på rad, leder igjen på LPGA-touren. Det har vært en stund siden sist.

 

Taiwaneseren var ved starten av fjorårssesongen overlegen verdensener, og med fem majorer på samvittigheten i en alder av bare 22 år så hun ut til å bli kvinnenes svar på Tiger Woods.

 

Så i mars i fjor sa det plutselig stopp.

 

Da kom hennes siste seier i Kia Classic, og har siden da måttet vende seg til å se navnet sitt langt nede på resultatlistene.  Hun er blitt dyttet helt ned til nummer 15 i verden, og Inbee Park har overtatt Tsengs rolle som den store stjernen.

 

Nå leder hun Safeway Classic før siste runde, takket være en ekstrem tredjerunde på ni under par – det til tross for to bogeys. Og hva passer vel bedre enn at det er venninnen Tutta hun møter i lederball søndag ettermiddag?

 

Tutta startet tredjerunden ett slag bak teten, men har nå tre slag opp til Tseng etter en 70-runde lørdag. Tutta var på et tidspunkt innom ledelsen, men deler nå andreplassen med thailenderen Pornanong Phatlum etter å ha gjort fire birdes, to bogeys og resten par.

 

Skulle Tutta går hele veien og vinne vil det bli hennes andre LPGA-triumf for året, og hennes tredje på verdensbasis.


Runde 2

Suzann Pettersen leverte sin beste runde for året med ni under par i Safeway Classic fredag. – Dette var en av mine beste putteoppvisninger, sier Tutta.

Dermed starter hun helgen ett slag bak lederen Pornanong Phatlum fra Thailand. Tuttas scorekort bestod av utrolige ni birdies og resten par, og førte henne fra 20. plass helt opp til andreplass (-13).

Selv om spillet fra tee var noe rustent med bare seks av 14 mulige fairwaytreff, var både jernkøllene og putteren rødglødende. Tutta traff 15 greener, og trengte bare 24 putter på runden. Tutta sier spillepartner Beatriz Recari sitt spill smittet over på henne. For spanjolen, som forøvrig kommer til Suzann Pro Challenge på Bogstad neste uke, ble det en 66-runde.

 

– Det var en fantastisk runde på greenene. Jeg ble påvirket av Beatriz sin start. Hun hadde fem raske birdies. Det var fint at begge kom i gang ganske tidlig. Jeg bestemte meg for å fortsette å gi meg gode muligheter, og nesten hver eneste gang jeg hadde mulighet for birdie senket jeg putten. Dette var en av mine bedre putteoppvisninger, sier Tutta til lpga.com

 

– Dette er en fantastisk start. Jeg hadde alltid tatt i mot 13 under par etter to runder, konkluderer hun.

 

Tutta har vært i god form gjennom hele sesongen, og har ikke endt utenfor topp-7 i en turnering siden juli. Totalt har hun ni topp 10-plasseringer i år.  Med forrige ukes syvendeplass i CN Canadian Women’s Open rundet hun også en million innspilte dollar for syvende sesong på rad.

 

Skulle hun gå hele veien og vinne vil det være hennes andre LPGA-seier for sesongen og hennes tredje på verdensbasis. Fra før av står hun med 11 seiere på LPGA-touren. 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 


 

Runde 1

 

Suzann Pettersen åpnet med en runde på fire under par i Safeway Classic, den siste turneringen før hun tar med seg LPGA-stjernene hjem til Oslo.

 

Selv om det stod 68 slag på 32-åringens scorekort, holder det «bare» til en delt 20. plass så langt. Det scores lavt på Columbia Edgewater Country Club i Oregon, og Pornanong Phatlum leder turneringen med hele åtte under par.

 

For Suzann Pettersen sin del ble det tre birdies, en eagle og en bogey.

 

Tutta har vært i god form gjennom hele sesongen, og har ikke endt utenfor topp-7 i en turnering siden juli. Med forrige ukes syvendeplass i CN Canadian Women’s Open rundet hun en million innspilte dollar for syvende sesong på rad.

 

– Penger har aldri vært min motivasjon for å bli en bedre golfer. Jeg setter meg mål hvert år og det er den jobben jeg legger ned hver dag som gjør at prestasjonene er helt i toppen, sa Tutta før turneringen.

 

Ukens turnering spilles i Portland, Oregon, som Tutta beskriver som sitt andre hjem. Hun vant turneringen i 2011, da turneringen ble spilt på Pumpkin Ridge.

 

– Portland er mitt andre hjem i USA. Her ligger Nikes hovedkontor, og her har jeg hele teamet rundt meg, sier hun.

 

Safeway Classic er siste turnering før Tutta tar med seg LPGA-stjernene til Oslo og Suzann Pro Challenge. Og det er den siste offisielle turneringen før årets femte og siste major, Evian Championship.

 

– Vi gleder oss alle til å komme til Bogstad i neste uke, og spesielt fordi vi skal samle inn penger til et viktig formål, nemlig Right to Play, sier Tutta i en pressemelding.