Trodde du at du var en ivrig golfspiller? Da har du ikke møtt Malmø Golfklubbs Peter Svallin. Nylig dro han på det som Svensk Golf beskriver som «tidenes galeste golfreise». Det var iallfall verdens minst miljøvennlige!

For ett år siden fikk Svallin en åpen gratisbillett på businessklasse fra Qatar Airways, men nå nærmet utløpstiden seg med stormskritt. Da fikk han ideen om å utnytte billetten til det fulle og reise «så langt som mulig» for å spille en golfrunde. 

Fredag 16. mars tok Svallin fri fra jobb etter lunch for å reise til Kastrup flyplass. Mandag 19. mars var han tilbake på jobb klokken 8. I mellomtiden hadde han rukket å spille golf på motsatt side av jordkloden, nærmere bestemt Royal Aucklaund Golf Club på New Zealand.

Svallin mellomlandet i Qatar, og den 16,5 timer lange ruten mellom Doha og Auckland er verdens lengste nonstop-flyreise. Svallin ankom Auckland klokken fem om morgenen på lørdagen, men der de fleste andre ville vært helt utslått, befant han seg på golfbanen bare to og en halv time senere – klar til å slå ut. 

– Jeg følte meg pigg og frisk på alle måter. Jeg registrerte ikke tidsendringen, for kroppen var fortsatt på svensk tid, sier Peter, som sov nesten hele flyreisen. 

For å spare mest mulig tid reiste han uten innsjekket bagasje, ikledd noen FootJoys-sko, samt pegger, greengaffel og et halvt dusin golfballer i håndbagasjen. Syv timer etter at han forlot flyplassen i Auckland, var han tilbake på flyplassen igjen, klar for hjemreise.

Da Qatar Airways først fikk høre om den elleville ideen til svensken, lo de og spurte om han «var dum i hodet», skriver Kvällsposten. Nøyaktig den samme kommentaren fikk han fra kompisgjengen sin.

– Alle synes vel jeg er litt dum i hodet, men samtidig har jeg opplevd det meste som går an å oppleve i golfsammenheng. Jeg har truffet superstjerner, og jeg har spilt 80 av verdens 100 beste baner. Nå ville jeg gjøre noe annerledes, sier han til Kvällsposten.

Det klarte han definitivt. Og hjemme igjen var det tilbake til hverdagen:

– Jeg rakk hjem i tide til vårdugnaden på Malmø Golfklubb, smiler han til Kvällsposten.