TaylorMades ikoniske 300-driver fra 2001 gjenoppstår nå i en ny minidriver-versjon, der køllehodet er på bare 307 cc – 153 cc mindre enn det maksimalt tillatte i dagens drivere.

– Det 300 Mini Driver mangler i størrelse, gjør den opp for i hastighet, skriver TaylorMade i en pressemelding.

Det kompakte køllehodet gjør mini-driveren til en mellomting av en driver og en treerwood. Skaftet på bare 43,75 tommer gir deg mer kontroll enn med moderne drivere, men med et standardloft på bare 13,5 grader får du også mer lengde enn med fairwaywooder og hybrider. Ifølge TaylorMade skal den også være fullt mulig å slå «off the deck» uten pegg. 

– Det er 20 år siden vi lanserte en wood på denne størrelsen. Derfor var det bare naturlig at vi kalte den 300 Mini, for å anerkjenne hva 300-serien betydde for merkevaren vår og for golfsporten, sier Tomo Bystedt, TaylorMades produktutviklingssjef, i et intervju med golf.com.

(Artikkelen fortsetter under)

Utenom størrelsen har 300 Mini mye til felles med sine storesøsken i SIM2-familien: et køllehode i karbon og titanium, den vridde «Twist Face»-slagflaten som retter ut ballbanen på feiltreff på tåen og hælen, justerbar hosel, og tyngdepunktet plassert lavt og langt bak i køllehodet for høy ballbane med mye rull.

TaylorMade 300 Mini lanseres i Norge 15. juli. Veiledende pris er 4399 kroner.