TEST: ECCO Biom GTX

Skomarkedet har endret seg voldsomt de siste årene. ECCO henger ikke bare med i svingene, de setter standarden for en rekke typer sko.

Publisert

Danskene er flinke på design av sporty sko med stil. Biom Golf GTX er laget etter ECCOs prinsipp om at form følger funksjon. Det er ikke en pen, klassisk sko men den er stilig på en måte som bare ECCO klarer det. Overdelen er laget av Yak lær med forsterkninger på utsatte steder. Gore-Tex gjør Biom vanntett. Den kommer også i en rimeligere variant i Hydromax. 

ECCO er litt spesiell med sin inndeling i hele nummer. Jeg er så heldig at 42 alltid passer meg. Biom Golf satt fantastisk godt på fra første sekund. Det er en herlig sko. Føles lett og luftig, strammer ikke noen steder. Sitter perfekt rundt hælen. Biom er laget som «natural motion» sko. Dette kan tydeligvis oversettes med at den ikke sliter ut føttene dine selv etter 18 hull. Bevegelser føles naturlig uten motstand samtidig som du har bra stabilitet. Kvaliteten er svært god på absolutt alt. Vanntettheten har blitt testet og den holder det den lover. Selv om den er litt dyrere vil jeg anbefale versjonen med Gore-Tex for norske forhold. 

+ Vanntett med Gore-Tex

+ Glimrende kvalitet på alt

+ Svært komfortabel

– Delt mening om røft design

– Litt høy pris

Veiledende pris Biom Golf GTX 2.400,- og Biom Golf 2.100,-.

Denne testen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.

Powered by Labrador CMS