Førsteinntrykket

Voice Caddie er overraskende liten. Den veier kun 24 gram, måler 47x38x9 millimeter og har klips for å festes på caps. Kvalitetsfølelsen er god, kun litt rasling fra bryteren på siden. Dekselet for usb ladeport er godt festet. Applegenerasjonen krever godt design og Voice Caddie treffer veldig bra. Ladetiden er 2 timer og skal gi deg 36 timer brukstid. Den har kun to funksjoner på banen – måle avstand til senter av greenen og hvor langt du har slått et slag. Full liste over tilgjengelige baner ligger å nettsiden. 

 

På banen

På under to minutter fant Voice Caddie automatisk riktig bane. Velkomstbeskjeden kunne jeg klart meg uten. Husk å skru ned lyden når du er ferdig med runden. Tilgjengelige språk er engelsk, fransk, spansk, tysk, koreansk, japansk og kinesisk. Alt ligger til rette for en utfordrende runde hvis du velger feil. Å skifte er veldig enkelt. Siden norsk ikke er tilgjengelig foreslår jeg Davy Wathne som riktig person for jobben. Voice Caddie er idiotsikker. Ett klikk og du får lest opp hvilket hull du spiller og hvor langt det er igjen. For å måle slaget trykker du og holder til du får bekreftelse, svinger og gjør det samme når du kommer fram til ballen. Å måle slag med GPS vil gi de aller fleste golfere et mer realistisk syn på hvor langt eller kort de faktisk slår. 

 

Nøyaktigheten er god. Feilmaring oppgis til 3 meter og det rimer med målingene jeg gjorde. Det er veldig viktig at man venter litt, den trenger rundt 5 sekunder på å stabilisere seg på riktig lengde. Det overrasket at feilmarginen kunne gå i begge retninger. På en kontrollmåling målte jeg 100 meter med to andre GPS’er . Voice Caddie sa at slaget var 97 meter mens avstand til green hadde gått ned med 103 meter. 100% nøyaktighet krever utstyr som ikke er tilgjengelig for oss. Litt feilmargin kan vi leve med. Så lenge den kun gir avstand til senter av green har du alltid mer enn nok å gå på hvis den viser 2-3 meter feil.

 

Konklusjon

Automatisk endring til neste hull fungerte glimrende. Det er også enkelt å skifte manuelt. Så lenge den korte bruksanvisningen leses kan alle bruke Voice Caddie. Feilmarginen er som sagt helt grei. Den engelske stemmen er lik noe fra spillet «Hot Shots Golf» og veldig tegneserieaktig. Oppmuntrende og artig for noen, irriterende for andre. Men det er sikkert Davy Wathne også. Tempofunksjonen til trening er stilig men krever at du har kunnskap om hva som er riktig tempo. Jobb sammen med pro og bruk Voice Caddie til egentrening. Den gir ikke total oversikt over et golfhull eller nøyaktig lengde til flagget. Gode spillere bør fremdeles satse på laser. Voice Caddie er glimrende for deg som vil treffe flere greener.

 

+ Lett og liten

+ Enkel å bruke

+ To fine ekstrafunksjoner

+ Rask

+ Gratis nedlasting av baner

– Passer best på bane du kjenner

– Ikke norsk tale

 

Veiledende pris for Voice Caddie V200 er 1.599,-.

 

 

 

 

 

Denne testen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.