USA Today var til stede da Tiger Woods stod og slo baller på Albany Golf Club i Bahamas i helgen, arena for Hero World Challenge, som slår i gang torsdag.

Frem til nå har det vært en viss skepsis om hvorvidt Tiger kommer til å spille eller ikke. Tiger skulle nemlig gjøre comeback allerede i oktober, men valgte å trekke seg fordi spillet hans fortsatt var langt under pari. Han trakk seg også fra europatour-turneringen Turkish Airlines Open.

Nå ser det imidlertid ut til at vi omsider får se golfsportens største ikon på startstreken.

– Jeg er klar, sier Tiger til USA Today.

– Jeg har langt flere slag i bagen nå, fordi jeg har spilt mye mer golf. Jeg har kontroll over alle typer slag nå. Tidligere kunne jeg bare slå noen få typer slag, sier Woods om comebacket som ble stoppet i oktober.

USA Today observerte Tiger mens han trente foran en Trackman-radar. Mye tyder på at han har fått farten i svingen tilbake. Han slo treerjernet sitt med 215 meter carry, 3-wooden 255 meter og driveren cirka 280 meter carry.

 Jeg bryr meg. Derfor er jeg nervøs

Tiger Woods

– Det var en klok avgjørelse å trekke meg fra de turneringene. Konkurransemannen i meg ønsket sterkt å spille. Jeg klødde etter å komme i gang. Jeg hadde spilt en del hjemme, og følte at jeg kunne komme meg rundt. Jeg har spilt dårligere tidligere og likevel vunnet golfturneringer. Men jeg fant ut at jeg ikke ønsket å forhaste meg. Jeg hadde ventet i over et år, så da tenkte jeg at jeg kunne vente litt til og få spillet mitt helt på plass, sier Tiger, som innrømmer at han kommer til å være nervøs når han pegger opp på hull 1 torsdag.

– Ja, jeg er nervøs. Men jeg er nervøs før hver eneste turnering jeg spiller, enten det er etter en pause, eller om jeg har spilt seks på rad, eller om det er en major. Jeg bryr meg. Derfor er jeg nervøs. Det er bare bra. Det er bra hvis man klarer å kanalisere den nervøse energien til aggresjon, fokus og konsentrasjon. Jeg har et brennende sterkt ønske om å være der ute igjen. Og nå er jeg det, sier Tiger.

Det er ikke bare Tiger har gjort justeringer på de siste ukene. Også i bagen hans ser det ut til å bli flere endringer, etter at Nike i høst bestemte seg for å trekke seg ut av golfkøllemarkedet. Tiger har byttet fra Nike-golfball til Bridgestone 330S. Nylig ble han observert med wooder fra TaylorMade da han trente hjemme i Florida, men da USA Today besøkte ham på Bahamas, prøvde han mange ulike wooder og drivere.

Hero World Challenge spilles fra torsdag til søndag. Turneringen sendes på Eurosport Norge og deres strømmetjeneste Dplay.