Det betyr også at bergenseren klarer cuten med god margin i sin første turnering noensinne på Europatouren. Og mens han avsluttet torsdagens åpningsrunde med en lei bogey, revansjerte han det i dag med en birdie på det siste hullet.

Totalt noterte han seg for imponerende syv birdies, samt to bogeys og ni par. Med -5 for dagen (68) klatret han til 24. plass med en totalscore på åtte under par. 24. plass er hele 26. plasseringer over der han startet dagen.

– Svært fornøyd med å ha klart min første cut. Slo mye rare slag i dag også, men med godt nærspill og putting ble det en god dag. Målet for helgen er å treffe flere fairways og fortsette med det gode nærspillet. Da kommer det masse gode sjanser, skriver Børsheim på sin Facebook-profil etter runden.

Etter å ha gjort fire bogeys torsdag klarte han å halvere antallet under andrerunden. Kan han luke vekk ytterlige bogeys fra scorekortet kan han blande seg helt i toppen – på 36 hull har han gjort 12 birdies og en eagle!

Lederen Louis Oosthuizen blir det derimot vanskelig å gjøre noe med. Sør-afrikaneren gikk på ekstreme 11 under par fredag, og sørget samtidig for at det er firedobbelt sør-afrikansk på toppen av leaderboardet. Han ligger åtte slag foran nordmannen, og tre foran Retief Goosen, Thomas Aiken, Jaco Ahlers og Tjart Van der Walt.