Ingen stor norsk dag i Frankrike.

Av Erik Pettersen:
Kristoffer Ventura og Marthe Wold var de to eneste norske spillerne som kvalifiserte seg til henholdsvis kvartfinale og 16. delsfinale på lørdag, under Trophée Michel Carlhian i Frankrike.

Dessverre sa det stopp for begge to. Ventura, som vanligvis er en sterk matchspiller måtte se seg slått av den tyske 97-modellen Dominic Foos, med 3/1.

– Ventura taper mot den tyske stjernen med 3/1. Han er født i 97 men har allerede klart cut på Europatouren . Men bra turnering av Ventura igjen. Respekt, skriver landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

Marthe Wold tapte lørdag mot finske Matilda Castren i en velspilt og jevn match.

– Dessverre ble den finske sisuen for sterk i slutten av runden. Det ble tap med 4/2 for Marthe. Det var en velspilt match der den finske spilleren er -4 efter 16 hull. Nå er det lunsj og evaluering, senere trening!! skriver Diethelm.

Ventura vant nemlig turneringen i 2011 da han beseiret hjemmefavoritten Pierre Tillement i finalen. I fjor var det Vetle Marøy som vant den helnorske finalen mot Petter Mikalsen.

Ventura spilte både 16-dels og 18-dels-finale fredag mot franksmannen Victor Veyret og Jacopo Guasconi fra Italia, hvor han avgjorde sine matcher på det 15. og det 18. hullet. Lørdag blir det dermed kvartfinale mot Dominic Foos fra Tyskland.

– Kult at det fortsatt er en sjanse for tre strake norske seiere i French Boys, men fortsatt langt igjen, skriver landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

Marthe Wold fullførte slagspilldelen med en 72-runde fredag, og er dermed klar for ukens første match lørdag morgen mot finnen Matilda Castren.

Følg utviklingen med huppige oppdateringer på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil. Se match-oppsett nederst i artikkelen.

Fra torsdagen

Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen plasserte seg i topp 32 og gikk dermed videre til matchspillet. Krogh Johannesen bedret spillet stort fra åpningsrunden, og klatret 23. plasser opp til en delt 21. plass takket være en 72-runde torsdag.

Kristoffer Reitan endte til slutt utenfor matchspillet på en offisiell 34.plass. Andreas Halvorsen var dagens mest forbedrede norske spiller. Etter å ha åpnet med en 82-runde onsdag, ble det tolv slags bedring torsdag. Det ble med en delt 38. plass. To slag bak fulgte Jarand Ekeland på 50.plass. Daniel Øverås endte på 80. plass, mens Jarle Volden var helt sist av de norske gutta på 112. plass.

Norge 1 (Ventura, Krogh Johannesen, Halvorsen) tok 2.plassen i nasjonskampen med 290 slag, seks bak vinneren England. Norge 2 (Reitan, Øverås, Arnøy) endte på 15.plass med 305 slag.

Torsdag startet også jentenes turnering i Frankrike, i Lady Juniors Amateur. Der Marthe Wold og Sandra Nordaas de eneste norske representantene, hvor førstnevnte kom klart best i gang. Hun deler 10. plassen takket være en 70-runde. Hun ligger med det fem slag bak lederen Laura Funfstuck fra Tyskland. 13 slag bak Wold slet Nordaas seg til en 83-runde. Det holder bare til 111. plass, med bare syv navn bak seg på leaderboardet.

Leaderboard gutter

Leaderboard jenter

Runde 1

Kristoffer Ventura er oppe på tredjeplass etter første runde av prestisjetunge Trophée Michel Carlhian i Frankrike.

Med fem birdies og fire bogeys fikk Kristoffer Ventura (Oslo GK) en god start på ukens turnering i Frankrike onsdag. Med 71 slag på scorekortet deler han tredjeplassen sammen med tre andre spillere, kun to slag bak engelske lederne Jack Singh Brar og Harry Ellis.

Syv norske gutter er med i turneringen, og vi må ned på 44. plass for å finne neste norske navn på listen. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) åpnet med en 77-runde, og ligger syv bak teten på fem over par.

Slaget bak følger Kristoffer Reitan (Oslo GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Daniel Øverås (Ålesund GK) på 53. plass.

Andreas Halvorsen deler 90. plass (+10), mens Jarle Volden er helt sist av de norske gutta på 101. plass (+12).

Turneringen spilles over fire runder, og avsluttes lørdag.

Også de norske jentene skal i aksjon i Frankrike denne uken. Deres turnering slår i gang torsdag.

————————————————————————————————————————————-

Matchspill 1/16 – gutter

Kristoffer Ventura er en sterk matchspiller. I 1/16-finalen møtte han franske Victor Veyret. Det ble en overbevisende 4/3 seier. De lå likt etter 8 hull, Ventura var 1up etter 12.

Også Kristian Krogh Johannesen hadde fransk motstand. Ranket som #22 etter slagspill møtte han #11 Joris Etlin. Matchen gikk helt til hull 18 men det ble dessverre tap.

Ventura møter nå enten italienske Jakopo Guasconi eller franske Nicolas Manifacier, ranket som henholdsvis 21 og 12 etter slagspill. Det er litt motstridende resultater på linker fra det franske forbundet. 1/8-finalen starter kl.14.01.

Kvart- og semifinale går lørdag mens finalen spilles over 36 hull på søndag.

————————————————————————————————————————————

Matchspill 1/8 – gutter

Ventura møtte Guasconi i 1/8-finalen. Han lå under tidlig men snudde matchen. Da han var 2up etter 16 så det greit ut men alt kan skje i dette spillformatet. Italieneren tok hull 17 og skapte litt spenning. Heldigvis rodde den dyktige matchspilleren Ventura det i land. 1up seier betyr kvartfinale lørdag mot tysk motstand. Foos og Hirmer er ikke ferdigspilt (AS etter 12 hull). Førstnevnte er ranket som #4 etter slagspillet.

Kvartfinalen starter 08.38 lørdag morgen. En eventuell semifinale går kl.13.45.

———————————————————————————————————————————-

Slagspill jenter

Marthe Wold endte på 16.plass med rundene 70-72. Dette sendte henne til matchspill i helgen. I 1/16-finalen møter hun finske Matilda Castren (ranket 17 etter slagspill). Matchen starter kl.9.08. En eventuell 1/8-finale går kl.14. Kvart- og semifinaler går søndag før det hele avsluttes med finalen på mandag.

Sandra Nordaas forbedret seg kraftig i dag, men med 83-76 havnet hun helt nede på 105.plass.